ALIMENTACIÓ
-JÚLIA MANRESA

Barretes casolanes a la carta per als bojos de l’esport

L’empresa Make Your Bars permet crear per internet barretes energètiques personalitzades tant pel que fa als ingredients com a l’embolcall

L'alimentació de corredors, ciclistes i triatletes està tan de moda com els esports que practiquen. Els fanàtics per córrer també es fixen en què han de menjar per millorar el rendiment, però sovint barretes, gels i batuts no tenen el gust ideal. Paco Martínez és un triatleta que treballa al sector de la informàtica i el disseny gràfic. Les seves dues filles, aficionades a la cuina, van preparar-li un paquet de barretes energètiques casolanes ara fa un temps i aquí hi va veure l’oportunitat: que cada esportista pugui crear-se les seves pròpies barretes artesanes sense haver de cuinar, i que les pugui rebre per intenet.

La pàgina web de Make Your Bars dóna diferents opcions: bases de cereals, crema de cacauet o quinoa, a les quals es pot afegir fruita seca, fruita, xocolata i diferents cobertures. Cada client pot escollir combinar-los com prefereixi, tot i que també hi ha recomanacions i cinc tipus predeterminats. El preu és de 2,30 euros per barreta i se n’han de demanar un mínim de 15 per comanda, perquè les fa diàriament un cuiner a l’obrador que l’empresa té a Barcelona per garantir que els ingredients siguin frescos i de primera qualitat, segons explica el fundador, Paco Martínez.

També es pot personalitzar el disseny de l’embolcall, posar-hi el nom i el dibuix que es prefereixi. D’ençà que van començar, ara fa menys d’un mes, han venut unes 4.000 barretes i ja treballen per a esdeveniments esportius com el campionat mundial de kitesurf o la volta en bicicleta de muntanya a Menorca.