L’EXECUTIVA AGRESSIVA

Assessors

Diuen que els emprenedors podem ser els pitjors enemics de la nostra empresa. Tenim fama de no deixar-nos assessorar, que no escoltem i que tenim dificultats a l’hora de delegar. Estic d’acord amb totes aquestes acusacions. Si més no, a mi em passa tot això i, tot i que sóc conscient del problema, en el dia a dia em resulta molt difícil poder posar-hi una solució.

Avui mateix (quan escric) ha vingut a l’oficina una persona a presentar-nos una plataforma integral per gestionar la meva empresa a les xarxes socials. La màquina fa un munt de coses: fa una diagnosi de l’actual presència a Facebook, Twitter, Instagram i unes quantes xarxes més, permet planificar les accions de difusió i dóna un munt de mètriques per avaluar i millorar l’estratègia. Al final, et diu pràcticament com i quan has de fer les piulades a Twitter tenint en compte l’actuació de la competència a batre, amb quina freqüència has d’enviar nous continguts a Facebook o quins són els influencers que t’has de treballar per millorar la teva repercussió social.

Al marge que tot això de l’ engagement em fa molta mandra, l’ús d’aquesta aplicació representava tota una sèrie de comportaments en el món de les xarxes socials, que, filosòficament, crec que no encaixen amb l’estratègia de la nostra empresa. La inversió econòmica i sobretot en temps d’aquesta eina tampoc compensa en termes de cost benefici, crec jo. Al final, el meu interlocutor s’ho ha dit ell mateix: “Veig que no és prioritari”. “Gràcies”, he pensat.

Ara bé, fora dels temes que afecten tan directament la nostra marca, hi ha coses en les quals he començat a deixar-me assessorar. Fins a tal punt estic decidida a deixar de ser la mestressa i senyora que pren totes les decisions a la meva empresa que estic pensant crear un consell d’administració, amb l’objectiu, en primer lloc, de tenir assessors molt a prop, coneixedors a fons de la meva empresa, perquè m’ajudin a prendre decisions.

No vull complir altra cosa que el que diuen de nosaltres: arriba un punt en què els emprenedors ens convertim en el pitjor enemic de la nostra empresa.