TELECOMUNICACIONS
DANI SÁNCHEZ UGART

Adéu al ‘roaming’ també fora d’Europa

Una jove empresa catalana, Call2World, ha ideat un dispositiu que ens permet trucar a preu local des de 46 països de tot el món

Adéu al ‘roaming’ també fora d’Europa Zoom

EL COST DEL roaming ha caigut a la meitat a la Unió Europea, i estem a les portes del moment en què desapareixerà totalment per imposició de la Comissió Europea. Però una empresa catalana s’ha proposat anar més enllà i ha construït una carretera secundària per acabar amb els costos associats a les trucades des de l’estranger. I no només a Europa, sinó a 46 països del món (i segueix creixent). Es tracta de Call2World, una jove companyia fundada per l’emprenedor Manuel Garriga, que està disposada a revolucionar el mercat de les telecomunicacions per diversos fronts. El que més crida l’atenció és la fi del roaming, però també ofereixen solucions bring your own device [porta el teu propi dispositiu] per posar fi a la necessitat de tenir un terminal de feina i un d’ús personal.

I per on transita la carretera secundària que ha ideat Garriga per acabar amb el roaming fora d’Europa? Doncs pel camí de la innovació. Call2World ha hagut d’inventar-se un aparell, en col·laboració amb l’empresa israeliana Sim2Go, que, acoblat al mòbil, permet convertir el nostre terminal en un telèfon local en qualsevol dels 46 països amb què tenen acords. Aquest aparell, que està disponible per a iPhone i Android, substitueix la nostra targeta SIM catalana i ens atorga un número de telèfon del país on som. A partir d’aleshores, trucarem des de la xarxa local, tot i que conservarem el nostre número de telèfon i podrem seguir rebent trucades, missatges i whatsapps amb total normalitat. El preu que cobra Call2World per aquest servei és de 50 euros. A canvi, ofereixen 300 minuts de trucades i 300 MB de dades. Segons els seus càlculs, això fa que sigui rendible per als clients que passen una setmana o més al mes fora d’Espanya.

Garriga fa 15 anys que està vinculat al món de les telecomunicacions, treballant per a les grans operadores des d’altres projectes, i quan va iniciar el seu nou projecte, l’octubre de l’any passat, es va preguntar què podia oferir que els operadors tradicionals no oferissin. I una de les respostes va ser el servei de portar el dispositiu propi. “Les operadores mai ho incentivaran perquè suposaria donar de baixa línies, i això no els interessa”, explica. El servei consisteix en una aplicació de Call2World que s’instal·la al mòbil i que importa els contactes. Aleshores, amb el mateix terminal, i amb només una SIM, l’usuari pot escollir qui paga les trucades: ell o l’empresa. I l’empresa, per la seva banda, pot escollir quines trucades permet i quines no. A més, també pot tenir dos números de telèfon (si no vol donar el seu personal als contactes de feina).