‘PORCA MISERIA’

Primer va ser el ‘panettone’. Aviat serà el ‘prosecco’

El Nadal són dies de família (glups!), amics i tradició. I parlant de tradició: estic molt content de com el panettone s’ha posicionat com a pastís tradicional de Nadal a Catalunya. Això em fa sentir com a casa, especialment ara que en trobo arreu, fins i tot a les àrees de servei més peculiars, entre cassets de Camilo Sesto i llaunes de Desperta Ferro! (Sí: Catalunya és plural). Prepareu-vos ara, perquè el següent pas serà substituir el cava per prosecco, líder mundial de begudes espumoses, més que el xampany (les vendes del prosecco han crescut un 57% a França!) i amb un futur encara més prometedor. La seva zona de producció ha presentat candidatura per ser declarada patrimoni mundial de la Unesco, seguint l’exemple de la zona coneguda com Le Langhe al Piemont. El Priorat també ho està intentant i li hem de donar suport institucional. Deu anys han tardat els piemontesos a aconseguir-ho, tenim temps per davant. En fi, entre cava, prosecco i Priorat aquest Nadal tothom va gat. Gràcies per ser comprensius.