NOVES IDEES
Empreses 03/02/2013

Una guia turística personalitzada que es guarda al mòbil

Labtrip és una aplicació que permet crear 'online' guies turístiques personalitzades, que queden guardades al telèfon o a la tauleta i estan disponibles sense connexió. Quan es disposa d'internet, actua com a cercador i també ajuda a trobar ofertes d'hotels, oci i restauració

Beatriz Arias
3 min
Una guia turística personalitzada que es guarda al mòbil

BarcelonaDemis Torres i Jordi Gámez prenien cafè de matinada a la màquina de la consultora londinenca on treballaven quan van veure clar que volien llançar el seu propi negoci. Les ganes d'emprendre un projecte van arribar abans que la mateixa idea: "No comptàvem amb un extens capital inicial, per tant, sabíem que no podríem muntar una fàbrica productiva sinó que hauríem de trobar, més aviat, una idea innovadora", recorda Gámez. L'espurna es va encendre a partir d'una experiència pròpia. Els dos amics, que sovint rebien visites de Barcelona, van decidir fer un negoci a partir del full de ruta per Londres que havien planificat per entretenir els convidats mentre ells treballaven. El resultat és Labtrip, una plataforma per a mòbil que permet dissenyar rutes turístiques i emmagatzemar informació sobre els destins que es volen visitar abans de marxar de viatge.

Amb uns fons propis de 50.000 euros i la inversió inicial de Caixa Capital Micro -que va anar seguida de noves rondes de finançament de business angels per anar avançant en les diferents fases del projecte- , Torres i Gámez van tirar endavant la plataforma a finals de setembre del 2011. A Labtrip hi treballen actualment cinc persones i preveuen acabar l'any amb una facturació d'uns 800.000 euros. El pròxim objectiu és implantar-se als EUA.

Destinacions al núvol

"Amb Labtrip es pot guardar tot el contingut (imatge, text, vídeo) que es trobi a la xarxa sobre una destinació simplement iniciant la sessió, de manera gratuïta", explica Torres. La informació està sincronitzada a tots els dispositius (iPhone i Android) des dels quals es vulgui accedir a Labtrip, perquè es guarda al núvol, i també està disponible sense connexió. El servei té una versió premium , que permet a l'usuari completar aquesta informació amb continguts de pagament especialitzats, com El Berlín del Tercer Reich , Londres amb nens i La Barcelona subterrània.

Els dos socis fundadors defensen que el seu negoci és únic. "TripAdvisor, per exemple, no és el nostre competidor, és el nostre proveïdor", explica Gámez. "Si t'interessa un dels hotels d'aquesta web, pots agafar la informació i els comentaris dels usuaris i guardar-los a Labtrip", argumenta Gómez.

Un altre factor que diferencia Labtrip de les guies turístiques convencionals és que l'aplicació també permet fer la reserva a un restaurant o a un hotel i comprar entrades per al teatre o esdeveniments esportius, filtrant les opcions segons les dates del viatge.

Cercador d'ofertes

Així, l'aplicació funciona com a cercador d'ofertes i descomptes amb cobertura a nivell mundial. Labtrip té acords comercials amb empreses com Restalo, Atrápalo, Top Table, Get Your Guide i Fnac Tickets. Estan a punt d'incorporar també les ofertes de Booking. "Si te'n vas a Venècia, deus voler sopar a un restaurant a bon preu. Des d'aquí saps que el pots buscar, per exemple, a Restalo, però un cop allà si no t'ho diu un local no ho saps. Nosaltres fem aquesta feina pels usuaris", conclou Torres.

La facturació de Labtrip prové de la venda de guies especialitzades i d'un percentatge de comissió per les reserves aconseguides. L'empresa preveu arribar al break even (igualar costos i ingressos) a finals del 2014. De moment, ja compten amb més de 35.000 usuaris registrats, 27.000 guies de viatge creades i prop de 105.000 descàrregues de l'aplicació mòbil.

Labtrip està present en dues etapes d'un viatge: la fase prèvia i el viatge mateix. El pròxim pas serà la possibilitat de crear -després del viatge- un àlbum digital amb les fotografies que s'hagin fet amb l'smartphone i amb aplicacions com Instagram. "Serà com els àlbums Hoffman però amb la comoditat de fer-ho tot des de la mateixa plataforma", explica Torres. "D'aquesta manera, Labtrip acompanyarà l'usuari durant tot el procés de viatge", conclou l'emprenedor.

stats