‘PORCA MISERIA’

Als italians ens pispen la pasta!

Gran rebombori a Itàlia per la compra del 52% de Pasta Garofalo de Gragnano per part de la multinacional espanyola Ebro Foods. Que una empresa símbol de la qualitat italiana passi a mans d’una multinacional dels cosins de la península Ibèrica no ha agradat a tothom.

El fet és que últimament són moltes les empreses que canvien l’ADN nacional per un altre, entre les quals Versace, Poltrona Frau, Krizia i Loro Piana. Grans moviments, especialment en el sector alimentari: es calcula que firmes italianes per valor de 10.000 milions d’euros han acabat en mans estrangeres des de l’inici d’aquesta crisi, amb gli spagnoli enduent-se la palma després de la compra de Star (Gallina Blanca), Riso Scotti (Ebro) i Fiorucci Salami (Campofrío).

Veiem, doncs, com la liquiditat del sistema econòmic fa que tot s’estigui barrejant en un melting pot que no sabem com acabarà d’aquí uns anys. Personalment no veig res de dolent en aquest procés, sempre que la pasta segueixi estant al dente.