MERCAT LABORAL
Empreses 22/02/2015

Com entrar a treballar a Google

La companyia tecnològica organitza un ‘workshop’ a la Universitat Pompeu Fabra i anima els estudiants a postular-se per treballar amb ells

Jordi Velert
3 min
Com entrar a treballar a Google

Vestits amb dessuadora i texans, la Christina i el Pablo, dos representants de Google, omplen l’auditori del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). L’empresa nascuda en un garatge de Stanford (Califòrnia) busca talent entre els estudiants. Josué Garcia va ser triat per visitar al desembre les oficines del gegant tecnològic a Dublín. Aquest estudiant de comunicació audiovisual participa en el programa d’ambaixadors de Google als campus. De l’experiència a la capital irlandesa, on el van acompanyar 70 estudiants d’arreu d’Europa, ressalta que allà “es valora qualsevol idea”. El jove saragossà hi va poder conèixer “maneres diferents de treballar”. A la seu de la companyia tecnològica es pot dur el gos a treballar i hi ha perruqueria i piscina.

En sintonia amb l’ambient de treball de Google, cada encert a les preguntes que llancen la Christina i el Pablo a la xerrada té com a premi unes pales per jugar a ping-pong. Els estudiants s’interessen sobretot pel que han de fer per demanar feina a l’empresa d’internet. “Pot semblar obvi, però has de sol·licitar-la”, remarca Pablo, que encoratja els futurs graduats a no tenir por d’intentar-ho. Ell els va enviar el currículum i al cap d’uns mesos el van telefonar per convocar-lo a unes entrevistes a Dublín. Ara treballa al departament de vendes, especialitzat en els mercats espanyol i portuguès.

Oriol Pueyo, que estudia tercer d’administració i direcció d’empreses (ADE), participa després en el workshop, una sessió de treball amb 40 companys més. Quan tenia només 17 anys aquest estudiant barceloní va dissenyar un simulador de circuit de Fórmula 1 a Seül. Una empresa japonesa, Race Fight Club, el va fer servir perquè s’hi entrenessin pilots com Lewis Hamilton. Ara participa en el Google Online Marketing Challenge, una competició per dissenyar l’estratègia publicitària més efectiva d’una empresa al popular cercador.

Pueyo destaca dels empleats de Google el seu “caràcter creatiu”. Explica que la multinacional busca una actitud “oberta” de ment. Acudir a les instal·lacions de la companyia li va servir per adquirir una visió “global” de com funciona una empresa. Ara aquest jove de 22 anys està capficat a tirar endavant una eina per millorar la comprensió lectora dels dislèxics, que segons apunten alguns estudis entenen “tres vegades pitjor” el que llegeixen.

Hèctor Balasch treballa al departament d’aliances estratègiques de Google des de fa quatre anys. Aquest graduat en economia de 26 anys estava fent pràctiques a Hewlett-Packard l’últim any de carrera quan va decidir buscar feina a l’empresa tecnològica. Al cap d’unes setmanes ja treballava a la seu de Dublín.

“Des de petit sempre m’havien apassionat les empreses tecnològiques”, reconeix Balasch, integrant d’un equip dedicat a aconsellar grups online d’Europa, el Pròxim Orient i l’Àfrica sobre com augmentar els seus beneficis a internet mitjançant la publicitat i la tecnologia del colós californià.

Haver tingut experiència és un aspecte que Google valora “positivament”, indica Balasch. El fet que hi hagi treballadors de 50 nacionalitats diferents aporta una visió “àmplia” a l’hora de prendre decisions. El jove català remarca la “flexibilitat” que li permet treballar des de casa o escollir quan agafar vacances com un dels avantatges que li ofereix Google, on ha fet “amics per a tota la vida”.

“Si nedeu poseu-ho al currículum", aconsella la Christina als estudiants, que l’escolten entusiasmats. Les aficions i el voluntariat són aspectes en què es fixen els reclutadors de Google, tal com explica Mar Lluís, responsable de promoció i empresa de la UPF, que assenyala que aquest any la companyia d’internet busca perfils d’ADE i economia. De fet, aviat s’oferirà un curs d’Adwords al Campus del Poblenou organitzat pels estudiants ambaixadors de l’empresa.

“Busquen persones espavilades”, conclou Lluís, que afegeix que la Pompeu també ofereix tallers de desenvolupament de competències, com ara parlar en públic o liderar equips.

stats