PERFIL
Empreses 09/09/2012

Marissa Mayer: la dissenyadora de Google s'atreveix a dirigir Yahoo!

Vicenç Moliné
2 min
La dissenyadora de Google s'atreveix a dirigir Yahoo!

Aquest estiu Yahoo! ha fitxat la responsable d'alguns dels productes més populars de Google i emblema de les dones tecnològiques

L'imperi que ara és Google va nèixer com un cercador de pàgines web amb una aparença revolucionària. Sòbria i minimalista, la pàgina web va ser (i és) un èxit: el maig passat va arribar a registrar la xifra rècord de 1.000 milions de visites mensuals.

Si els dos fundadors, Sergey Brin i Larry Page, van ser els autors de la programació que hi ha darrere la barra on introduïm les paraules que volem trobar, Marissa Mayer va ser la creadora d'aquesta barra i de les poques coses que l'envolten en el clàssic fons blanc.

Nascuda a Wisconsin l'any 1975, Mayer és coneguda per ser la vintena treballadora (i la primera dona) del que l'any 1999 era una incipient empresa puntcom com n'hi ha milers a Silicon Valley. Llicenciada en enginyeria a Stanford, confessa que en el moment de contractar-la la van entrevistar en la taula de ping-pong que servia alhora per celebrar les juntes de l'empresa.

La influència de la seva mare, professora d'art, li va permetre ser l'enginyera ideal per dirigir el que es coneix com l' experiència de l'usuari de Google. Des d'aquest càrrec va dissenyar l'aparença de la gran majoria dels seus serveis, des de Gmail fins a Google Maps.

Mayer es podria considerar una addicta a la feina -passava unes 14 hores diàries a la seu de Google-, però el seu ascens l'ha convertit en el paradigma d'executiva d'èxit de Silicon Valley. Aquest estiu Yahoo! l'ha fitxat i s'ha convertit en la consellera delegada més jove d'entre les 500 grans empreses del món (segons la classificació de la revista Fortune ). Fa tres anys que es va casar amb l'advocat Zachary Bogue en una boda que va incloure un concert de The Killers i que va acabar amb un castell de focs artificials sobre la badia de San Francisco. L'executiva, a més, va aprofitar l'anunci del seu fitxatxe per Yahoo! per fer públic que està embarassada.

El seu salt a la competència li reportarà un sou de més de 18 milions d'euros anuals. A canvi, haurà de tornar Yahoo! al capdavant d'una cursa que ara mateix encapçala el gegant que ella mateixa va ajudar a crear.

stats