Empreses 07/07/2015

REFORMA FISCAL: Quant guanyaré de més a partir de juliol?

2 min

El President del Govern Espanyol va anunciar dijous passat l'avançament de la segona part de la Reforma Fiscal, prevista per al 2106, al dia 1 de juliol amb efectes retroactius. Aquest avançament suposarà un estalvi fiscal immediat per a tots els contribuents ja que les retencions de les nòmines, dels autònoms, dels lloguers, dels interessos que ens paguen el bancs (pocs és cert) baixaran sensiblement. Una de les preguntes més repetides en aquests dies és 'Quant cobraré de més gràcies a la reforma fiscal anunciada?' Intento a l'entrada d'avui donar-hi resposta adjuntant una taula en la que dono resposta a tant reiterada pregunta. Cal saber que l'avançament de Reforma Fiscal es va anunciar en unes simples declaracions sense especificar-ne els detalls tècnics. Això ho sabrem previsiblement dissabte o dilluns que ve quan es publiqui al 'Boletín Oficial del Estado' el corresponent Reial Decret. Tot esperant, es plantegen dos possibles escenaris derivats de la retroactivitat de la anunciada reforma:

  • La reforma s'aplica a partir del dia 1 de juliol i per tant els assalariats cobraran més cada mes fins a finals d'any, sense recuperar el que han pagat de de més entre Gener i Juny.
  • La reforma s'aplica a partir del dia 1 de juliol, que cobraran més cada mes, i retornant als assalariats el que han pagat de més entre gener i juny del 2015.

És difícil preveure quina serà la opció triada, però tenint en compte que és una mesura amb finalitat clarament electoral, és molt probable que sigui de màxims i que ens permeti cobrar més i també poder recuperar el que hem pagat de més de gener a juny. Us adjunto al peu unes taules on podreu veure quin serà l'efecte de la reforma fiscal sobre la nòmina o pensió que s'estigui cobrant. Només heu de cercar a les primeres columnes el sou o pensió que estigueu cobrant (dono la opció de buscar-ho per sou brut anual o sou net mensual) i just al costat veureu l'import 'extra' a cobrar cada mes segons dos hipòtesis: Només cobrarem de més el que toqui de juliol a desembre, o bé ens afegiran (retornaran) el que hem pagat de més de gener a juny. La opció final serà la que finalment aparegui al BOE, un cop el Consell de Ministres aprovi el Reial Decret. Tot i això, no us feu massa il·lusions, no estem parlant de quantitats molt grans, seran entre 15 i 40 euros mensuals en funció del sou o pensió cobrades, que molt bé aniran per arribar a final de mes, però que no ens pagaran unes vacances al Carib.... Ànims a tots.

@albertsagues

stats