Empreses 20/08/2012

Ambulàncies Catalunya coopera amb la societat

3 min

L’Any Internacional de les Cooperativesdeclarat per l'ONU aquest 2012 ésuna excel.lent ocasió per conèixer, de primera mà, de quina manera les cooperatives construeixen un món millor. Els i les cooperativistes ens fan arribar els seus testimonis. Per David López, presidentde la cooperativa de treball Ambulàncies Catalunya

Ambulàncies Catalunya A la cooperativa Ambulàncies Catalunya tenim molt clar que les persones estan per sobre de tot. Per això, dediquem esforços no només a millorar l’eficàcia de la nostra activitat, sinó també a aportar un granet de sorra a la societat. El passat dimecres 25 de juliol va ser un dia molt especial per tot l’equip de la cooperativa. A les 12 del matí fèiem entrega a les nostres instal·lacions d’una ambulància a l’ONG Acción Senegal. El vehicle, equipat amb material fungible de suport i un esterilitzador per a material quirúrgic, ha començat aquest divendres el seu recorregut cap al dispensari de la població de Dialacoto, a la regió est de Tambacounda. En total, 4.650 quilòmetres. Tot un repte, en un recorregut que es complica pels tràmits, duanes, guerrilles i perills habituals als que malauradament s’enfronten els cooperants que hi viatgen amb freqüència a l’Àfrica.

L’Albert Rodriguez, responsable d’Acció Senegal ens va explicar la seva tasca al país africà, on hi entraran el proper 5 d’agost i, en paraules seves, “no sabeu el què suposarà per a ells veure’ns arribar. És immens el bé que hi podem fer amb una ambulància!”. Per a nosaltres, Ambulàncies Catalunya, és un orgull que un vehicle nostre pugui seguir servint a la gent, en aquest cas, a la població de Dialacoto, on Acció Senegal està portant a terme tantes accions necessàries per millorar les condicions sanitàries i educatives. Una altra protagonista que va fer possible aquesta donació va ser Irene Garcia, responsable de El mundo al revés, branca de voluntariat i acció social del grup Havas Media, i “la catalitzadora de tot això”, explica l’Albert. “L’equip de El Mundo al revés ens ha ensenyat a saber difondre, a saber-nos explicar, sense caure en el morbo habitual, buscant sempre el somriure. La seva tasca és impressionant”. També vam comptar amb la presència del voluntari senegalès, Mamadou Drame, originari de Dialacoto, resident a Barcelona des fa 22 anys i voluntari d’Acció Senegal des fa tres. Les seves paraules, des la humilitat més sincera i absoluta, van ser tan poderoses que ens van silenciar a tots: “No sé cómo agradecerles este gesto que para mi pueblo signfica muchísimo. A ustedes, que tienen tanto trabajo y tan poco tiempo libre, y aún así lo dedican a ayudarnos a nosotros, les agradezco de todo corazón este gesto”. I novament, ens vam emocionar de debò. L’aportació d’Ambulàncies Catalunya és part del ‘Projecte Dialacoto’, la iniciativa de més envergadura que l’ONG està desenvolupant al Senegal, amb la missió de cobrir les caresties del centre sanitari de la població de Dialacoto, on conflueixen més de 15.000 persones repartides entre 67 aldees. “Al cap i a la fi, nosaltres no som més que ‘conseguidors de recursos’; realment, els que ens enriquim som nosaltres com a persones”, conclou sàviament l’Albert. Bon viatge Albert i equip, i felicitats per ser com sou!

stats