Empreses 24/06/2013

Inversió creixent en Energia Renovable

2 min

S'ha publicat aquesta setmana l'informe anual sobre evolució global de la inversió en energia renovable. Està ple de bones notícies.

El 19% de tot el consum final d'energia al món ja prové de renovables. El 78,2% prové de cremar combustibles fòssils i el 2,8% restant, d'energia nuclear.

Tres són els països que destaquen en inversió anual en capacitat de producció d'energia renovable durant 2012: Xina, on s'ha invertit més globalment, i també aquest país ocupa la primera posició en inversió en hidroelèctrica i en solar tèrmica. Alemanya és on més s'ha invertit en fotovoltaica. Els EUA es situen al capdavant en eòlica, producció de biodièsel i d'etanol.

Si mirem la inversió acumulada fins a 2012, Xina és al capdavant en inversió total en renovable i en hidroelèctrica. Els EUA guanyen en bioelectricitat i electricitat provinent de centrals geotèrmiques. Espanya ocupa el primer lloc en solar tèrmica per concentració, mentre que Alemanya és la primera en capacitat total per càpita instal.lada en renovable.

Més del 26% de tota la capacitat de producció d'electricitat, és d'origen renovable. El 21,7% de tota l'electricitat produïda al món és ja d'origen renovable. Més de la meitat dels 280GW instal.lats globalment en nova capacitat de producció d'electricitat, són per a produció d'electricitat renovable.

La inversió total el 2012 ha estat de $244 mil milions, fent un total de 1.470GW instal.lats. L'eòlica s'enduu el 39% i la fotovoltaica i la hidroelèctrica un 26% cadascuna. La raó principal per invertir és el cost decreixent d'aquestes noves tecnologies. És als països en desenvolupament on aquesta inversió creix amb força, amb un total de $112 mil milions, un 34% més que el 2011. Als països desenvolupats, la inversió arribà als $132 mil milions, un 29% menys que el 2011.

Ja són 138 els països (del total de 195) que tenen objectius definits d'assoliment d'energia renovable, així com també moltes ciutats i governs sub-estatals, com és el cas de Catalunya.

No en queda cap mena de dubte, ens encaminem cap una Economia Baixa en Carboni, no tant de pressa com alguns voldríem, però sense pausa i cada cop a més velocitat.

stats