Empreses 20/06/2013

4 situacions idònies per fer un vídeo currículum

2 min

Un vídeo currículum es la gravació del currículum vitae amb una durada màxima de tres minuts i de forma atractiva, concreta i clara.

La seva utilitat és poder carregar el vídeo en les pàgines web més utilitzades, com per exemple YouTube, el Portal de feina del SOC (Feina Activa) o fer autocandidatura enviant-lo a aquelles empreses més interessants.

D’aquesta manera podràs donar-te a conèixer com una persona activa, dinàmica, al dia en les últimes tendències, capaç de gestionar el teu temps per treure-li el màxim profit... En definitiva, posar en valor les teves capacitats, qualitats i competències.

No t’oblidisque quan facis un Vídeo currículum s'avaluaran les teves capacitats verbals, la imatge que transmets, la manera de moure les mans, la gestualitat, en general la teva comunicació verbal i no verbal. Al mateix temps que la formació acadèmica, el domini que tens dels idiomes, de les noves tecnologies o les experiències professionals. Recorda sempre incloure d'alguna manera les teves dades de contacte.

Tingues en compte que l’estructura del vídeo currículum és l’estructura del CV estàndard, però afegint un valor que no té el CV en paper i sense oblidar que, juntament amb la vídeo presentació, pot anar també el CV en format digital. Recorda que la peça no pot durar més de 3 minuts i que la seva finalitat és la de crear el desig de conèixer-te millor, una vegada vist el vídeo. Aprofita aquest format com una bona carta de presentació i de màrqueting personal .

QUAN S'HA DE FER UN VÍDEO CURRÍCULUM?

1. Quan vulguis demostrar les teves competències lingüístiques.

2. Quan vulguis demostrar les teves competències comunicatives i audiovisuals. Mirael Vídeo CV “Sensacions” com a exemple.

3. Quan tinguis un perfil derealitzador de cinema o periodista audiovisual. Mira el Video CV de “Hector Manteca” per inspirar-te.

4. Quan siguis una persona imaginativa, creativa i vulguis demostrar les teves virtuts ,com el cas de la professora Nuria Fusté i les seves galetes.

ALGUNS CONSELLS

- Prepara un guió únicament amb les dades més importants del teu CV.

- Actua amb naturalitat, estigues tranquil/la i assaja davant del mirall.

- Si tens clar la imatge que vols transmetre endavant amb el disseny del vídeo. Si no ho tens tan clar, prepara una gravació correcta i neutra adaptable a la majoria dels possiblesentrevistadors i empreses.

- Procura una gravació el més senzilla possible i si vols original i creativa.

- Somriu encara que et costi, tot mantenint la formalitat necessària.

Si vols preparar-te i tenir més clar com fer un vídeo CV, t’aconsellem que t'apuntis a les activitats relacionadesque ofereix Barcelona Activa.

Publicat per: Lola Fernández,Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats