Empreses 23/07/2013

La recerca de feina en vacances: descans, però alerta!

2 min

“Buscar una feina és una feina en sí mateixa” i per tant, cal organitzar-la com a tal. Aquesta és una de les primeres indicacions que s’acostumen a donar a les persones que s’inicien en la recerca de feina, i per això també cal permetre’s i administrar uns horaris de descans, com en qualsevol altra ocupació. L’època estival és un bon moment per a disminuir la proactivitat amb la qual es realitza la recerca i centrar-se més en el seguiment del procés.

Amb tot, pot ser interessant tenir en compte alguns aspectes quan marxem de vacances.

  • Dedicar un temps a descansar. Cal establir períodes de descans en la recerca de feina per a poder retornar-hi amb energies, però és important decidir quants dies seran, marcant una temporalitatque ens eviti el risc de perdre el control d’aquest temps de descans i que s’allargui molt més del que inicialment desitjaríem.
  • Mantenir les vies bàsiques de comunicació obertes. Tot i estar de vacances, és convenient activar el contestador del telèfon i revisar-lo periòdicament, consultar les ofertes que arribin al correu electrònic per tal de no deixar passar possibles oportunitats, així com no perdre de vista l’actualitat (a través de mitjans de comunicació tant generalistes com específics del sector).
  • Avaluar el procés. L’estiu és un bon moment per fer una avaluació prenent certa distància. S’estan aconseguint els objectius que ens havíem proposat? A quina distància estan? Quines activitats de les que havíem plantejat fer abans de l’estiu hem realitzat? Cal replantejar els objectius? La tranquil·litat i distància que ens permet l’època estival, ens pot permetre analitzar més fredament el nivell en el que els nostres objectiuss’estan acomplint.
  • Reconsiderar les eines que s’estan utilitzant. Pot ser útil modificar el model de cv? Cal ampliar la teva xarxa de contactes a Linkedin i l’ús que se’n fa? És el moment d’incorporar noves eines, com pot ser un vídeo currículum? L’estiu pot ser un bon moment per dedicar un temps a posar al dia les eines de recerca.
  • No perdre de vista les possibilitats que ofereix el networking. En els períodes de vacances canviem d’entorn i podem entrar en contacte amb persones diferents de les que ens relacionem habitualment. Aquests canvis poden ser una bona oportunitat per a ampliar la nostra xarxa de contactes.
  • Planificar el pròxim trimestre. Organitzar el calendari de els activitats que es volen dur a terme, planificar els períodes d’inscripció a accions formatives, organitzar-se de tal manera que quan ens reincorporem a la recerca proactiva de feina ja haguem realitzat una bona planificació d’objectius.

Així doncs, l’estiu és un bon moment per descansar, avaluar amb tranquil·litat com s’està desenvolupant el procés de recerca de feina i planificar eines i objectius per al proper trimestre, començant un nou període de recerca amb noves energies.

Bones vacances!

Publicat per:Mireia Puig,Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats