Empreses 11/07/2012

El procés de recerca de feina NO estandarditzat

2 min

El vídeo del moment a Youtube no és un videoclip musical ni tampoc un vídeo humorístic. Aquest dies el vídeo més comentat a la xarxa és el d’una professora de secundària a l’atur que, fent galetes, explica la seva manera d'educar.

El vídeo ha tingut força ressò i destaca la seva originalitat i enginy, sense deixar de banda el missatge senzill i clar que mostra. També hi ha hagut veus crítiques, qüestionant si és efectiu, o si és mèrit de la docent o més bé d’un professional de la comunicació audiovisual. Podem però, fer-nos una altra pregunta: ha aconseguit captar l’atenció? Sembla que sí.

Cinc dies després de penjar el vídeo, més de 5.000 persones (60.000 en 10 dies) sabien qui és Núria Fusté Massana, quina és la seva visió de l’educació i algunes de les seves competències.

Un dels principals valors del vídeo no és mostrar les seves capacitats en el disseny o la imatge, sinó la seva capacitat de fer les coses de forma diferent, amb iniciativa i creativitat. La Núria tenia una idea i va buscar eines per a dur-la a terme. Ha volgut destacar en el procés de recerca de feina, i ho ha fet sortint-se dels processos estandarditzats. Sense presentar un currículum tradicional, ni tan sols un vídeo que respongui a les recomanacions habituals d’un video-currículum.

Aquest és un reflex del canvi de paradigma que ha experimentat, i encara experimenta, la recerca de feina avui dia. Cal allunyar-se de qualsevol estàndard, cada persona ha de configurar el seu procés ideal. Algunes de les característiques que sí són unànimes són:

  • Ser proactiu. No es pot esperar només a que surti una oferta a Infojobs o d'altre portal; cal avançar-se i crear oportunitats a curt termini, però també a mig i llarg termini.
  • Fer-se visible i diferenciar-se de la resta de candidats, aprofitant les eines per destacar en l’entorn 2.0.
  • I sobretot, cal valorar-se i evidenciar el propi potencial. No esperar a que l’empresa descobreixi què és el que podem fer, nosaltres li hem de mostrar.

Publicat per:Laura Serra, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats