Empreses 28/02/2013

Un nínxol d’oportunitats professionals: It’s all about Mobile

2 min

Es celebra a Barcelona una nova edició de l’esdeveniment internacional més important en temes de tecnologia mòbil: el Mobile World Congress 2013, que aplega més de 70.000 professionals presentant i discutint les novetats del sector.

En aquesta ocasió, a més d’estrenar localització i dimensions (un 20% de capacitat que els anys anteriors) Barcelona estrena també la seva Capitalitat Mundial del Mòbil, que la converteix, més enllà d’aquests dies del congrés, en referent mundial d’aquesta potent e innovadora industria fins l’any 2018.

Està més que demostrat que actualment el Sector TIC (tecnologies de la informació i de la comunicació) mira i gira cap al segment Mobile. Entès com l’ecosistema que reuneix a totes les operadores mòbils, fabricants de terminals, desenvolupament d’infraestructures i xarxes, creació d’aplicacions i continguts, i per últim, serveis i negocis basats en el concepte de les connexions mòbils entre empreses i/o persones.

Com indiquen els estudis en tendències de consum, marketing, comunicació, cultura, sociologia, salut, finances, turisme, logística i d’altres sectors, per aquest any 2013 i anys successius, la tendència nº1 identificada en tots els casos és la mateixa i es pot resumir en una sola paraula: Mobile. Diuen les estadístiques que ja es venen més Smartphones i tablets que ordinadors al món, el que demostra i reafirma la tendència mòbil del mercat tecnològic.

Traslladant totes aquestes dades a la dimensió de mercat laboral, podem afirmar que l’entorn Mobile és un dels àmbits en el que ja es troben, i es trobaran als propers anys, més oportunitats professionals. Estem parlant d’un mercat que busca, fonamentalment, perfils de base tecnològica, que orientin la seva activitat a les plataformes mòbils, però sembla ser que també sorgiran oportunitats laborals per a perfils d’altres sectors, que sàpiguen formar-se i adaptar-se en aquesta vessant Mobile de cada negoci. Serveis financers, turístics, de formació, salut, transport... desenvoluparan cada vegada més aplicacions mòbils per arribar als clients a través dels smartphones.

Si estàs buscant oportunitats de futur, considera capacitar-te i especialitzar-te d’alguna manera en aquest sector i tindràs grans oportunitats per a l’èxit professional. Barcelona Activa desenvoluparà durant 2013 moltes accions d’orientació i formació vinculades al Mobile de les que podràs participar si estàs interessat. T’anirem informant al respecte.

Publicat per:Àngels González, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats