Empreses 14/12/2012

I després de l'entrevista de feina?

2 min

Tenim una entrevista de feina. Abans, hem dedicat temps a preparar-la (repassant el currículum, buscant informació de l’empresa, preparant possibles preguntes...). I durant l’entrevista, controlem els nervis i la comunicació no verbal, mostrem optimisme i autoconeixement. Però que passa després? Aquí tens una sèrie de consells per als següents passos: 1. Just en acabar l’entrevista aprofita el comiat per interessar-te en el termini previst per a donar una resposta als candidats. També és adequat anotar el nom i el càrrec de les persones que t’han entrevistat i el contacte; pots demanar la targeta de presentació. 2. Quan arribis a casa i encara tinguis fresca la informació, pren notes sobre com ha anat l’entrevista i revisa quins elements del currículum van interessar més a l’entrevistador. Amb aquesta informació podràs avaluar què ha passat i analitzar com podries millorar la teva actuació, reforçant les coses que has fet bé i millorant els errors per properes entrevistes. 3. Recull també la informació que has obtingut sobre l’empresa. Durant l’entrevista pots obtenir informació per què valoris si és el lloc de feina esperat: responsabilitats, carrera professional, estructura organitzativa, ambient laboral... No només l’empresa ha de valorar-nos, també nosaltres hem de valorar l’empresa. 4. Envia una carta d’agraïment a la persona o persones que t’han realitzat l’entrevista el més aviat possible. Pensa que la selecció està oberta i encara pots nodrir una bona impressió davant el o els reclutadors. 5. Si passat un temps prudencial, o el termini que ens van indicar, no tenim resposta no ens limitem a esperar la decisió, tenim el contacte per adreçar-nos directament a l’entrevistador. Moltes vegades no ho fem per la por a molestar o ser pesats, però la realitat és que estem mostrant interès en el lloc de feina. Prepara't per al resultat: Isi la resposta és un no? Mai és agradable rebre una negativa, però cal valorar els aspectes positius que et pot aportar el procés:

  • Reflexiona sobre quins elements han fallat i/o es podrien potenciar. Detecta els teus punts febles: no es complia el perfil requerit? o potser no hem aprofitat prou bé l’entrevista?
  • El feedback de l’entrevistador és una valuosa eina. Si és possible, demana els motius pel qual s’ha descartat la candidatura i deixa la porta oberta a seleccions futures.
  • I sobretot evita els pensament negatius que afectin a la pròpia autoconfiança professional. El nostre descart pot donar-se perquè s’ha seleccionat un candidat més adequat al lloc de feina (que no millor que nosaltres). Però també hi ha processos que no segueixen endavant perquè s’aposta per promocionar personal intern o es cancel·la la contractació.

Publicat per:Laura Serra, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats