Empreses 14/10/2014

I si fem un canvi?

2 min

En determinats moments de la nostra carrera professional ens podem plantejar l’opció de fer un canvi professional, tant fent un canvi de sector com d’ocupació, o ambdós. Per no “perdre’ns” en el procés en posar en marxa aquests canvis, cal analitzar el repte que signifiquen i establir un pla de treball que ens permeti consolidar-los. Si aquest és el teu cas, hi ha una sèrie d’elements que et poden ser útils:

  • Explora diferents opcions laborals. No descartis cap opció d’inici sense analitzar la seva viabilitat. Elimina possibles prejudicis i obre’t a camps que potser no t’havies plantejat.
  • Dissenya una estratègia. Fer la recerca en un sector o una professió que no coneixes demana una recerca d’informació prèvia, i un bon anàlisis de passos a realitzar per aproximar-te al teu objectiu laboral. Marca’t objectius a curt, mig i llarg terme, i busca diferents vies i canals per aproximar-te a les empreses i/o l’ocupació desitjades.
  • Inverteix un temps en conèixer el sector o l’ocupació. Quines en són les principals empreses? Té canals específics per a reclutar treballadors/es? Quins perfils són els que més demanda?
  • Què pots aportar? Un cop concretades les ocupacions a les que vols optar, analitza quins punts forts, quines competències i quin valor afegit pots aportar a l’ocupació i al sector.
  • Adapta el teu cv al nou lloc de treball, utilitza vocabulari propi del sector i destaca les funcions realitzades que més relacionades estiguin amb el lloc de treball al que optes.
  • Demostra quina és la teva motivació cap a aquest nou sector, quins aspectes t’hi vinculen, quin és el teu interès cap al sector.

Gestionar un canvi és un procés llarg i que implica sortir de la nostra zona de confort. Per això, a Barcelona Activa t’oferim tot un ventall d’activitats i recursos perquè aquest canvi et sigui el més fàcil possible. Publicat per: Mireia Puig, Equip Tècnic de Barcelona Activa.

stats