Empreses 04/10/2013

6 claus per aplicar la intel·ligència emocional a la recerca de feina

2 min

Recordes algú a la teva feina que hagi marcat la teva carrera professional de manera positiva? Quines van ser les característiques que feien que aquesta persona et marqués? És molt probable que la teva resposta estigui relacionada amb la seva intel·ligència emocional, és a dir, amb com aquesta persona es relacionava amb la resta de l'equip.

La intel·ligència emocional, a diferencia de la cognitiva que es considera estable i mesurable, es pot millorar. Així doncs hem d'aprendre i millorar les habilitats relacionades amb la nostra intel·ligència emocional per millorar els nostres resultats tant a nivell professional, personal, com en el nostre procés de recerca de feina.

Aquestes habilitats són:

1. Autoconeixement: És primordial saber qui som, què tenim i què és el que podem oferir a la persona que ens contracti. 2. Autovaloració adequada: si sabem qui som, podrem valorar-nos d’una manera correcta i mesurada, sense excessos, però també sense un escàs reconeixement cap a un mateix: és a dir conèixer els nostres punts forts i febles. 3. Autocontrol tant físic com mental. Hem de ser capaços de no frustrar-nos davant d'un primer o desè procés de selecció. I també de no respondre de forma brusca davant d'una pregunta difícil a una entrevista de feina. 4.Motivació: és imprescindible tenir una motivació adequada, és el nostre motor, sense ella no aconseguirem res. 5. Coneixement dels altres: saber qui tenim al davant, com comportar-nos... Mantenir els contactes és primordial i aquí la comunicació activa i assertiva ens obrirà moltes portes. 6. Valoració dels fets: hem de buscar i descobrir què interessa al seleccionador i a l'empresa, per poder oferir-ho i convertir-nos en el candidat ideal.

Buscar feina d'una manera emocionalment intel·ligent ens garanteix fer-ho amb paciència i estructuradament, i amb tota l'energia enfocada cap a l'objectiu desitjat. Mentre que buscar feina d'una manera ansiosa implica fer i actuar sense pensar, i no obstant això, creure que s'estan fent coses quan en realitat es roman immòbil.

Publicat per:Núria Martínez,Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats