Empreses 07/05/2013

Vine: el vídeo currículum de 6 segons?

2 min

El social media no deixa d’innovar i sorprendre amb noves propostes... i moltes de elles passen també pels dispositius mòbils. És el cas de la plataforma Vine, una aplicació desenvolupada en 2012, que va ser comprada per Twitter amb una clara finalitat: la de poder integrar microvídeos a la seva xarxa social.

Vine és una app, fins ara només disponible per als terminals d’Apple, però que molt aviat estarà també preparada per la resta de sistemes. El seu funcionament és senzill: permet gravar vídeos a través del telèfon mòbil i compartir-los en les xarxes socials. Només té una particularitat: han de ser vídeos de només 6 segons i la seva reproducció és continuada (en bucle), semblant a l’efecte dels GIFS animats. Alguns l’han comparat ja amb un Instagram, però en aquest cas, en comptes de permetre publicar fotografies, permet publicar micro-vídeos. Però el seu funcionament és similar en relació a veure l’activitat dels usuaris, buscar contingut, afegir etiquetes, etc.

Moltes són ja les utilitats que se li estan donant a aquesta nova eina social i audiovisual: primícies periodístiques, vídeos artístics, teasers promocionals, peces de moda, breus anuncis publicitaris... el fenomen Vine només acaba de començar.

I com no podria ser d’altra manera, ja són alguns els que també han identificat aquesta eina per a poder fer micro-vídeo currículums, en els que transmetre una idea professional o marca personal per a la recerca de feina. Fa uns dies, diversos mitjans es feien ressò del que podria ser el primer CV en Vine de la història: el d’una periodista que es presentava en només 6 segons amb poques paraules i acompanyada d’alguns gadgets.

Després d’haver superat la fase “Twitter-Pitch” (o el que vindria a ser el CV en 140 caràcters) arriba la prova del Micro-CV en Vine. Una eina que ens posa a prova a l’hora de ser breu i concret en la presentació de la nostra candidatura. Qui s’atreveix a fer-ho en 6 segons?

Publicat per: Angels González,Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats