Empreses 05/12/2014

Ús de les xarxes socials en la recerca de feina

2 min

Les xarxes socials cada cop van adquirint un major protagonisme en la captació dels millors professionals per part dels experts enRecursos Humans, que les utilitzen per a buscar i atraure el talent. Però quin és l’ús que se n’està fenten la recerca de feina a Espanya?

Recentment Adecco ha publicat els resultats d’un estudisobre l’ús de les xarxes socials i professionals en la recerca de feina a l'informe anomenat Informe Global Adecco 2014: Búsqueda de empleo y reputación digital 3.0 . L'estudi destacaque a Espanya el 69,8% de les persones que busquen feina ja ho fa a través de les xarxes socials i que lesmés utilitzades són en primer lloc LinkedIn amb un 64,1%, seguit de Twitter i Facebook amb un 19,5% i 11,3% respectivament.

En relació al perfil de personaque més utilitza les xarxes per a la recerca de feina seria el següent:

  • Les dones són les que més l’utilitzen (78,3% vs. 68,6% d'homes).
  • Els joves menors de 33 anys són els que més ús en fan (76,1%).
  • Segons augmenta el nivell d’estudis, també s’incrementa el percentatge del seu ús.
  • Els percentatges no varien si es comparen persones en situació d'atur amb professionals que cerquen una millora professional; però són significament superiors si es tracta de persones que busquen la seva primera feina.

Algunes de les principals activitats que es poden realitzar a través d'aquestes xarxes quan cerquem feina són:

  • Analitzar les pàgines dels potencials seleccionadors.
  • Recerca activa d'ofertes de feina.
  • Participar a diferents grups d’interès.
  • Crear una bona xarxa de contactes per a fer networking.
  • Sobretot, és fonamentalcrear i cuidar la nostra marca personal.

El bon ús de les xarxes també està relacionat amb el nivell de competències digitals de què disposem. En aquest sentit, la consultora RocaSalvatella proposa 8 competències digitals importants per afrontar l’actual procés de transformació digital i que esdevindranimprescindibles per als professionals del segle XXI:

Les xarxes socials, ben utilitzades, poden convertir-se en un aliat perfecte a l’hora de buscar feina. Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix. Si vols saber més de les xarxes socials, et recomanem que vinguis a fer algunes de les activitats de recerca de feina 2.0 que trobaràs al nostre recerca de feina 2.0programa d’activitats

Publicat per: Montse Sanz, Equip Tècnic de Barcelona Activa.

stats