Empreses 15/07/2014

Twitter per buscar feina?

2 min

Aquest és la pregunta que es fan moltes persones, quan des del servei d’assessorament personalitzat de Porta22, el Centre per al Desenvolupament Professional de Barcelona Activa,se’ls proposa incorporar aquesta eina en el procés de recerca de feina. En realitat, Twitter pot ser una eina molt potent per a treballar el networking, ja que és “l’altaveu” de milions de persones que l’utilitzen, bé per estar informats, bé per participar activament a la xarxa a través de piulades. Les empreses van començar a utilitzar aquesta eina pel seu poder en màrqueting, però provada la seva eficàcia com a canal de comunicació de masses, s’ha acabat estenen a altres usos. Així,en l’actualitat, la gran majoria d’empreses que utilitzen Twitter de forma habitual ho fan desdoblant canals, és a dir, tenen un canal per a informació corporativa i un altre per a divulgar ofertes de feina, com a mínim. En aquest sentit, pot ser interessant tenir monitorats els canals de Twitter que les empreses utilitzen per penjar ofertes i ser imaginatiu en la recerca de paraules clau per tal de descobrir com tuitejen ofertes de feina les empreses del nostre sector. Si t’estàs plantejant utilitzar Twitter en la recerca de feina, els experts recomanen tenir en compte alguns aspectes:

  • Sigues curós en la creació del teu perfil (la bio), creant en la capçalera del teu perfil una bona descripció que complementis amb enllaços a més informació (LinkedIn, blog, About Me...)
  • Si ests usuari actiu i vols piular, fes-ho de forma especialitzada, oferint informació principalment del teu àmbit professional, per tal que els teus seguidors t’ubiquin com a referent. No només retuitegis, sinó que intenta ser el primer en donar certa informació o en treballar-la (aspectes importants de determinada notícia, opinió, informació detallada...)
  • Utilitza aplicacions per monitorar Twitter per a la recerca de feina. En l’actualitat, existeixen diverses eines que ens permeten fer-ne un seguiment, estalviant temps i sent més eficaços en l'explotació de les dades que ens facilita aquesta plataforma de microblogging. A més, cal tenir en compte que Twitter és una eina principalment mòbil (aproximadament el 80% de la comunicació Twitter a Espanya es realitza via mòbil), pel que tenir applicacions de Twitter en el teu telèfon et permetrà treure-li més profit.

A Barcelona activa posem al teu abast un gran nombre d’activitats especialitzades en les eines 2.0 per a la recerca de feina, i entre elles tenim algunes dedicades a l’ús de Twitter. L’estiu pot ser una bona època per entrenar-te en l’ús d’aquestes eines, aprofita les vacances per a submergir-te en el món 2.0! Publicat per:Mireia Puig, Equip Tècnic de Barcelona Activa.

stats