Empreses 27/03/2013

Tendències en la recerca de feina: Apps mòbils

2 min

Les App’s de recerca de feina s’estan convertint en tendència com a punt de trobada entre oferta i demanda. En general, es podria considerar que el principal avantatge és que simplifiquen, personalitzen i milloren l’accessibilitat del candidat a les ofertes de feina en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

A continuació, citarem 5 exemples d'algunes de les aplicacions existents i que hem trobat com a millor valorades en els rànkings, d'acord al seu bon funcionament, originalitat o valor afegit.

  • Café & Jobs És l’App vinculada a la iniciativa del mateix nom. L’aplicació recomana de forma personalitzada ofertes de feina dels portals i les xarxes socials més importants. L’aplicació ofereix com a prestacions concertar una entrevista amb un reclutador, trobar ràpidament una feina que quadri 100% amb el perfil, buscar ofertes de feina a Internet i a xarxes socials per paraula clau, ubicació, empresa, tipus de feina etc. o guardar cerques d’ocupació favorita.
  • Monster Versió mòbil del portal de recerca de feina Monster. Et permet estar sempre connectat per a buscar, veure i sol·licitar feines, rebre notificacions de noves ofertes d’acord al teu criteri de cerca, utilització del GPS per a buscar ofertes prop de la teva localització i editar en qualsevol moment la informació del teu CV o carta.
  • Opción Empleo L’aplicació mòbil d’aquest agregador d’ofertes que recopila anuncis de molts i diferents portals, et permet buscar aquelles que més t’interessen mitjançant paraules clau, ubicació, empresa... veient directament les ofertes sense haver de navegar ni sortir de la aplicació. També podràs postular directament des del mòbil a aquelles feines del teu interès, crear alertes i enviar ofertes per email.
  • Kazajob Aplicació guanyadora d'un concurs Appcircus organitzat recentment pel portal de feina Infojobs. La seva proposta radica en democratitzar la figura del "headhunter" i fer que qualsevol persona i empresa pugui utilitzar aquesta figura del "cazatalentos". Els "kazadors" ajuden a les persones que cerquen feina a contactar amb aquelles empreses que busquen professionals.
  • Casual Jobs Xarxa social de treballadors. Mitjançant aquesta app, els usuaris es poden promocionar com a professionals experts en una matèria i oferir els seus serveis per un determinat preu. Per la banda de l’Empresa, permet contractar un professional i veure el seu cost i la valoració dels altres usuaris.

A nivell internacional, també hem detectat altres apps, totes elles amb funcionaments similars, que faciliten que el candidat pugui estar "always on" i connectat a les oportunitats que poden sorgir en qualsevol moment mitjançant el seu smartphone: Search Jobs & Find a Career, JobStreet JobSearch, Indeed Empleo (mercat llatinoamericà), Job Finder (feina als Estats Units), són algunes de les moltes que podeu trobar al Android Market o a l'App Store de Apple.

Publicat per:Àngels González,Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats