Empreses 10/12/2013

El Sector Mobile dóna un cop de porta a la crisi

2 min

L’actual revolució tecnològica ens porta a parlar del Mobile com a sector estratègic de la ciutat de Barcelona, anomenada per la GSMA(Groupe Speciale Mobile Association) primera Capital Mundial de les Comunicacions Mòbils (Mobile World Capital) fins l’any 2018.

Els objectius prioritaris de la MWC durant aquests anys són: promoure la indústria del mòbil i atraure empreses que operen en aquest sector, així com impulsar el potencial de les tecnologies mòbils en la vida quotidiana i en els negocis.

En una ciutat de serveis com és Barcelona, el Sector Mobile potencia algunes activitats, simplificant els processos amb les diferents aplicacions mòbils (apps). Alhora, pot esdevenir un element de proximitat amb aquestes apps que faciliten una interrelació molt més directa entre persones i serveis.

Aquest plantejament és, doncs, una oportunitat que permet generar nous llocs de feina i que requereix també de nous perfils professionals, no necessariament vinculats només a l’àmbit TIC.En un estudi del portal de feina d’Infojobs d’enguany, ja es detecten nous llocs emergents d’aquest sector de difícil cobertura a l’any 2012, com són els de programador d’aplicacions mòbils, arquitecte de plataforma mòbil o programador htlm5.

A part dels perfils professionals més estretament vinculats al camp de les apps, el sector contempla un ventall ampli de perfils de les àrees de management, disseny i desenvolupament, serveis i suport. Així doncs, un creixement en el Sector Mobile pot acabar implicant també un augment de la demanda en aquestes ocupacions. D’igual forma, existeixen noves oportunitats entorn la mobilitat relacionades amb altres sectors i serveis més enllà de les TIC, com les indústries creatives, el retail, les smarts cities, el turisme i oci, l’educació i la salut. D’acord alguns estudis, podem dir també que totes les professions del món d’Internet poden especialitzar-se en mòbil ara mateix.

Els nous professionals del Sector Mobile requereixen de formació tecnològica constant (existeix un perill de ràpida obsolescència) i treballen en entorns d'alta multidisciplinarietat, gran flexibilitat vers el treball i amb unes competències personals destacades a nivell cognitiu, interpersonal i de gestió, principalment.

Si vols endinsar-te en aquest sector i conèixer les oportunitats professionals i de negoci que t’ofereix el mobile, visita les següents iniciatives:

- El programa Barcelona: posa’t en moBiment on trobaras informaciói formació especialitzada (fins a finals del 2013)

- La web de Cibernàriumon trobaras formació tecnològica de l’àmbit de la mobilitat (de manera permanent)

- El projecte mTalent (fins a finals del 2014) on trobaras un pla de formació

Aprofita aquesta gran oportunitat !

Publicat per: Anara Maria Fornés, Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats