Empreses 26/09/2014

Saltar fronteres: la clau per l'èxit professional i personal

2 min

Et preocupa el teu futur laboral? Estàs pensant marxar fora a estudiar? T’has plantejat la possibilitat de realitzar un

marxar fora a estudiarErasmus?

Un informe publicat aquest setembre a Brusel·les, aquesta és una gran idea. El programa Erasmus facilita l’entrada al mercat laboral dels joves i pot ajudar en aspectes de la vida personal.

Beneficis del programa Erasmus

La Comissió Europea, que ha realitzat aquest informe, ha basat els seus resultats en l’avaluació dels propis participants del programa Erasmus, i a diferència d’estudis anteriors han inclòs un número major d’ entrevistats: entre becaris i empresaris han participat més de 80.000 persones. Aquest informe assegura que. els joves que participen en aquest programa redueix a la meitat la seva probabilitat d’estar aturats.

Els beneficis per tant són clars, i les xifres així ho confirmen:

  • Menor tasa d'atur:23% menysque la resta de joves europeus en els 5 anys després de la graduació.
  • Creixement de la mobilitat laboral: el 40%de joves que participen en un Erasmus s’instal·len fora del seu país d’origen, el que fomenta la mobilitat laboral; un factor molt atraient per les empreses.
  • Oferta de feina immediata:1/3 dels participants van rebre una oferta de feina immediatament després de realitzar les pràctiques.
  • Augment d'esperit emprenedor:1 de cada 10 participants torna al seu país per crear el seu propi negoci.
  • Valoració positiva de l'experiència internacional: el 64 % dels empresaris valoren positivament una experiència de pràctiques al estranger i doten de més responsabilitats als treballadors que han viscut aquesta experiència. També valoren competències com la curiositat i l’adaptabilitat pròpia d’aquestes persones.
  • Èxit personal:com anècdota, l’estudi revela que un 33% dels participants tenen una parella estable de nacionalitat diferent a la seva.

Marc de futur La intenció del marc Erasmus per al pròxim períodeErasmus2014-2020 és donar suport a quatre milions de persones. Hi ha un problema de fons que depèn dels límits pressupostaris que imposen els Estats membres, però davantde l’incertesa del mercat laboral actual, si ets jove i t’interessa el teu futur laboral, aquesta pot ser una opció que pot garantir el teu èxit com a professional més enllà de les nostres fronteres. Publicat per:Susana Pérez, Equip Tècnic de Barcelona Activa.

stats