Empreses 21/03/2013

Què em poso per a l'entrevista de demà?

3 min

Aquesta és una de les preguntes que ens fem més habitualment quan una empresa ens vol conèixer. I convé pensar bé la resposta, ja que la primera impressió juga un paper clau en una trobada de tan curta durada com és una entrevista de feina.

La imatge personal és un codi de comunicació que forma part del llenguatge no verbal que dóna moltíssima informació sobre una persona. Per aquest motiu, escollir una bona vestimenta formarà part de la teva estratègia perfacilitar un clima afavoridor amb l’entrevistadori afrontar el procés de selecció amb més possibilitats d’èxit.

ESTIL: Decantar-te per un estil més o menys formal anirà en funció del tipus de feina que vols aconseguir i de l'entorn laboral on tens pensat desenvolupar la teva tasca professional; si vols treballar en un entorn empresarial és convenient que mostris una imatge més formal, però, si pel contrari, estàs interessat en l’entorn social, s'admet una roba més casual. La clau està en analitzar cada organització i els valors que vol comunicar a la societat. Tingues en compte que les empreses també volen expandir la seva imatge a través dels seus treballadors i que, en certa manera, aquests facin un paper "d'ambaixadors” de la casa per la qual treballen.

ELS GRANS OBLIDATS: el cabell, les mans i les sabates acostumen a no ser tinguts en compte i es veuen igual que qualsevol altre peça de roba, per tant és important tenir molta cura d'aquests tres elements.

COMPLEMENTS: és convenient no carregar-se de complements ja que, en excés, treuen elegància i sensació de proximitat.

COLORS: des de fa molt temps s’ha estudiat els efectes del color en l’actitud de les persones i en la seva psicologia. Per triar el color que més et convé has de considerar que, si estas en un context de serietat, els colors neutres, negre i gris (en totes les seves games) són els més adequats. Els pots combinar amb algun altre color més viu per afegir una nota d’energia.

ELS CLÀSSICS: són els infalibles vestit jaqueta i camisa blanca, molt utilitzats perquè ofereixen confiança i credibilitat a l’ interlocutor. Tant si ets home o dona pots escollir entre diferents estils més tradicionals o amb línies més modernes.

CORBATA: a no ser que estiguis en un entorn molt formal no és sempre necessària. Si no acostumes a portar-ne i no et sents còmode pots optar per una bona camisa i una jaqueta, que també dona molt bons resultats.

MAQUILLATGE: molt suau i natural. Evita els colors massa forts i les ombres exagerades, encara que estiguin de moda; un maquillatge excessiu pot jugar en contra teva.

Recorda que, independentment de l’estil i vestimenta que escullis, hi ha dues normes que sempre hauràs de seguir:

Ves sempre impecable Segueix el teus gustos i preferències Ara ja tens més idees per a la propera entrevista. Molta sort!

Publicat per:Joana Sanz,Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats