Empreses 08/01/2013

Què demana el mercat de treball per al 2013?

3 min

Amb l’inici de l’any comencen els bons propòsits, també en relació a la recerca de feina i el desenvolupament professional. Et presentem un recull d’informació clauperquè puguis afrontar el nou any amb empenta i assolir el teu objectiu professional.

Les competències més valorades En l’actual mercat de treball, caracteritzat per la globalització, el context de crisi i els constants canvis i incerteses, les principals competències clau que més valoraran les empreses seran la flexibilitat i la gestió del canvi, la iniciativa i el treball en equip. Tanmateix, els professionals amb una bona autoconfiança i dosis de creativitat, tindran major garanties d’èxit per a poder desenvolupar aquestes competències clau. Ja coneixes quines són les teves competències?

Altres aspectes que també continuaran sent molt valorats i suposaran un valor afegit per als professionals seran l’especialització o la formació tècnica, el coneixement d’idiomes, així com tenir disponibilitat de mobilitat geogràfica.

‘Els + Buscats’ Adecco Professional ha elaborat recentment l’informe ‘Los + Buscados’, del que destaquem les principals conclusions:

  • Previsions de contractació: S’estima que no hi haurà gaires diferències respecte l’any anterior. Tot i així, la tendència de moltes empreses serà potenciar les àrees comercials, per tal d’augmentar les seves vendes i beneficis anuals. Les àrees d’informàtica, i els perfils de l'entorn on-line en concret, també preveuen créixer. Per contra, les àrees relacionades amb la sanitat i la salut s’espera que tinguin menys activitat que l’any 2012.
  • Els professionals més buscats són: Sector Information Technology (IT): Programador web Sector Finance & Legal: Analista Financer de Projectes Energètics Sector Engineering & Technical: Supervisor de Producció Sector Sales & Marketing: Tècnic Comercial Sector Medical & Science: Delegat de Vendes de Medical Devices
  • Ara bé, els més buscats no són sempre els més cotitzats. Per a cada sector esmentat, els perfils més cotitzats es preveu que siguin: Consultor SAP, Responsable de Compres, Enginyer de Projectes, Customer Experience Manager i el Cirurgià Especialitzat. Si vols conèixer amb més detall les característiques i requisits d’aquests perfils més buscats i més cotitzats, pots consultar la nota de premsa d’Adecco Professional, en relació al seu informe.

Informa’t, forma’t i desenvolupa’t Conèixer les necessitats de l’actual mercat de treball et permetrà poder identificar on poden ser les oportunitats per a trobar feina o créixer professionalment. Formar-te, bé sigui per a especialitzar-te o reciclar els teus coneixements, t’oferirà major competitivitat i valor com a professional. I apostar per desenvolupar les competències clau, en relació al teu lloc de treball o perfil, et permetrà poder ser més efectiu.

Al web Barcelona Treball podràs trobar informació, recursos i formació d’utilitat per a assolir els teus propòsits laborals en aquest 2013. T’animes a donar un pas endavant i passar del recull de bons propòsits a l’acció? Publicat per: Haidé Martín, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats