Empreses 23/04/2013

Punts febles? Les 4 fórmules per a superar aquesta pregunta

2 min

“Quins són els teus punts dèbils?” “Explica’m els teus defectes”

“T’agradaria millorar algun aspecte personal?”Quin és el teu punt més feble?” “Si truqués a un antic company de feina, quin aspecte negatiu diria de tu?”...SOS!!!! Aquestes preguntes són les grans temudes en una entrevista de feina. Els entrevistadors poden treure aquesta informació de moltes maneres i plantejant la pregunta de diverses formes. L’objectiu és comprovar si el candidat coneix els seus punts febles i sap com minimitzar-los, corregir-los i/o millorar-los.

Identificar les pròpies debilitats i saber com explicar-lesés la clau per asuperar aquesta pregunta. El que s’ha de tenir present és que no es pot exposar mai una característica negativa que perjudiqui en l’objectiu de l’entrevista: aconseguir la feina. Per tant, s’ha d’intentar convertir un aspecte negatiu en positiu o, en tot cas, trobar algun que no afecti a la realització de la feina a la que s’opta, així com explicar sempre què s’ha fet per a minimitzar aquesta debilitat.

Entre tots aquells trets identificatius d’un mateix (tant positius com negatius), es tracta de trobar aquells que es puguin encaixar en algunes d’aquestes fórmules, per tal de donar una bona resposta.

1. FALS NEGATIU = ADJECTIU POSITIU + EXAGERACIÓ Característica positiva que portada a l’extrem, de forma exagerada, aparentment sembla negativa. Ex.: “Sóc massa perfeccionista, de vegades aquest tret em dificulta el fet de donar per acabada una feina” Aquesta resposta és útil per aquelles feines on la qualitat és prioritària a la quantitat, per tant la perfecció seria ben valorada.

2. NEGATIU SUAU = ADJECTIU NEGATIU + EXPLICACIÓ Característica negativa que argumentada resulta positiva. Ex.: “Sóc molt nerviós i sempre he d’estar fent coses, de vegades faig dos a la vegada, però aquest tret em fa també ser dinàmic i multi tasca” Resposta ideal per aquelles feines on la polivalència és clau per a l’execució de la feina.

3. NEGATIU INDIFERENT = ADJECTIU NEUTRE + EXPLICACIÓ Característica neutre, que donat la naturalesa de la feina no afecta a la seva realització.Ex.: “Sóc una persona tímida quan em relaciono. Fins que no agafo confiança em costa una mica obrir-me als altres” Vàlida per aquelles feines que requereixen realitzar les tasques en solitari i/o una gran capacitat de concentració.

4. NEGATIU SOLUCIONAT= MANCA DE CONEIXEMENT O CAPACITAT + SOLUCIÓ Exposar amb sinceritat una mancança però explicant la manera de solucionar-la. Ex.: “Tinc poca memòria però porto sempre una agenda que em permet organitzar-me, gràcies a la qual puc fer un millor seguiment de les meves activitats i recordar totes les meves cites i compromisos” Es tracta de mostrar els recursos propis per tal de millorar i resoldre diferents situacions.

La preparació i la pràctica de l’entrevista són imprescindibles per aconseguir tenir l’èxit desitjat. No podem deixar a la improvisació un moment tant important!

Publicat per:Susana Pérez, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats