Empreses 14/05/2013

Pla Personal per afrontar els esdeveniments de Networking

3 min

Intercanviar informació, establir una xarxa de contactes amb altres professionals i estar al dia de les novetats del teu sector són els principals avantatges de participar en esdeveniments de Networking. Per tal de treure’n el màxim profit i incrementar les teves oportunitats laborals et proposem 8idees que et poden ajudar en les diferents fases dels processos de Networking.

Abans: Com em preparo?

1. Escull els tipus d’esdeveniments en els que et pot interessar participar i valora en quins et resultarà més fàcil establir contactes. Contextos on realitzes els teus hobbies i interessos, conferències, workshops, fires, fòrums empresarials, cursos, poden ser llocs interessants per a fer networking. Aposta per esdeveniments més petits en un inici ja que podràs fer contactes d’una manera més còmode, sense presses i amb més profunditat. A més, també poden ser un trampolí per als grans esdeveniments. 2. Busca informació dels participants que et resultin més interessants i reflexiona sobre com contactar-hi. Una bona manera és utilitzar prèviament les Xarxes Socials. Per exemple, participant i interactuant en els esdeveniments de Networking a partir de Facebook o LindedIn, buscar conversa amb els participants a partir de Twitter o comentant el seu blog. 3. Elabora prèviament un guió del teu discurs estratègicament orientat a l’objectiu que vols aconseguir. És important que el discurs sigui directe, concís i atractiu i que el missatge que donis sigui el mateix a tots els esdeveniments. Pots repetir aquest guió fins a interioritzar-lo i et surti d’una manera natural. Durant: Quins aspectes he de tenir presents? 4. Centra l’atenció en el que pots oferir a l’altra persona. Si només tens presents els teus interessos és probable que a l’interlocutorno li resulti interessant el teu contacte. Especialment, amb els possibles contactes poderosos, planteja’t quin valor els hi pots oferir.

5. Aplica la regla del 30/70. És a dir, parla durant el 30% del temps i deixa-li a l’altra persona el 70%. Explicar excessivament els nostres projectes, idees, opinions no té perquè causar un impacte positiu en el nostre interlocutor. En canvi, mostrar interès i fer preguntes sobre els seus projectes idees i opinions, i dedicar-nos a conèixer-lo pot donar millors resultats. Així, facilitaràs que et recordi i podràs detectar en quins aspectes us podeu ser d’utilitat. 6. Manté una actitud agradable. Somriu, manté el contacte visual, busca interessos comuns amb l’altra persona, sigues genuí i sobretot sigues tu mateix.

Després: Quins són els propers passos que he de donar?

7. Sigues pacient. Probablement no aconseguiràs els teus objectius a la primera, segona o tercera reunió. Haurà de passar un temps fins que s’estableixi una relació de confiança i es generin les oportunitats laborals que desitges. 8. Mantingues el contacte, ja sigui a través de les xarxes socials, una trucada, un mail, etc. Tingues present quina informació pot ser d’interès als teus contactes i fe’ls-hi arribar, és la millor manera de mantenir la teva xarxa activa. Ja estàs preparat per a participar en els esdeveniments de Networking?

Si vols més informació, et recomanem que llegeixis la Càpsula de Coneixement de Networking que trobaràs al web Barcelona Treball i que realitzis les activitats del programa de desenvolupament professional dedicades a la Competència Clau de Networking.

Publicat per: Xília Cardona,Equip Tècnic de Barcelona Activa.

stats