Empreses 24/03/2014

Millora la teva presència en Twitter

2 min

En la recerca de feina, la utilització de les eines 2.0 ja és una realitat. Les empreses cerquen cada cop més candidats a través de les xarxes socials, el que fa que sigui molt interessant saber com utilitzar-les per tenir un bon posicionament i que els seleccionadors ens trobin.

Una d’aquestes eines 2.0 és Twitter: un xarxa de microblogging que ens permet estar al dia: no hi ha esdeveniment que no sigui twittejat. Twitter, a data d’ avui, constitueix una de les majors plataformes del coneixement amb 200 milions de tweets al dia.

L’expert Armando Liussi Depaoli va oferir, en una sessió organitzada per Barcelona Activa, uns consells pràctics per fer la nostra compte de Twitter més interessant des d’una òptica professional, aconseguint així que ens segueixin i millorar la nostra estratègia en la recerca de feina.

Prenem nota:

missatge directe llistespúbliques i privades trending topics competències twittercards 10. Publicar un tweet 5 o 6 cops en un mateix dia, sempre que canviïs la presentació lleugerament.

L’ Armando(@mandomando) recomana també la utilització d’altres eines complementàries:

  • Hootsuite: com eina per gestionar diverses xarxes professionals.
  • Dlvr.it: per programar tweets de resposta automàtica.
  • IFTTT: per automatitzar la publicació de missatges i continguts.

A part d’aquestes, hi ha més d’un milió d’aplicacions relacionades amb Twitter. Cada dia surten com a mínim 3 noves aplicacions, @mandomando remarca les següents:

  • Tweetreach: permet veure quina és la repercussió que té una paraula, un usuari, un hashtag o una url en Twitter.
  • Followthehashtag: permet veure com i qui ha estat el “culpable“ de la seva viralització, i fer un seguiment doncs d’una paraula clau o d’ un tema concret.
  • Twittercounter: com a plataforma per conèixer el meu progrés en Twitter.

Si vols seguir aprofundint en el tema de xarxes socials i recerca de feina, et pots inscriure a les activitats sobre Tendències del mercat de treball i Eines 2.0 que ofereix Barcelona Treball.

Publicat per:Àngela Guillén, Equip Tècnic de Barcelona Activa.

stats