Empreses 03/07/2013

L'actitud, un factor d'ocupabilitat?

2 min

La manera d’actuar i/o comportar-se davant la difícil situació de cercar feina és determinant per aconseguir resultats exitosos.

Tot i que els coneixements (diversitat de formació), les competències tècniques (experiència laboral) i les competències transversals (lingüístiques i digitals principalment) són factors que condicionen la probabilitat de trobar feina, no hem d’oblidar tampoc les competències clau que predisposen el nostre estil de recerca de feina.

Cal tenir en compte dues qüestions: Com ens belluguem per cercar feina? i, aon ens adrecem per trobar oportunitats? Les dues preguntes porten implícites una conducta o actitud del treballador, que hauria de ser activa, entusiasta, positiva, constant, perseverant, oberta als canvis , creativa, amb tolerància a la frustració i molt proactiva, ja que la competitivitat és cada cop més gran i les ofertes de feina són poques.

Hem de recordar que les actituds es transmeten i, per tant, sempre cal fer arribar a l’interlocutor la gran motivació i energia que tenim per treballar: des del moment d'enviar la carta de presentació que adjuntem al curriculum vitae, fins a la darrera entrevista de selecció; sense oblidar la idiosincracia de cadascuna de les fases del reclutament.

Serà clau incorporarcomportaments comportamentsque afavoreixin el triomf: les ganes de treballar i aprendre, demostrar il.lusió, flexibilitat, assertivitat, capacitat d’adaptació al lloc disponible ...ja que la teva actitud determinarà l'ocupabilitat!

Periòdicament Barcelona Activa programa activitats relacionades amb aquesta àrea temàtica, com per exemple el taller: "Actitud positiva davant la recerca de feina".

Publicat per:Ana Maria Fornés i Graells,Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats