Empreses 12/02/2015

JOBarcelona, exprimeix-lo al màxim!

2 min

Els inicis d’una carrera professional habitualment són moments difícils en els que cal prendre moltes decisions, a vegades sense tenir la informació adequada per fer-ho. Per això són d’agrair iniciatives com JOBarcelona, un Congrés dirigit a joves universitaris o estudiants en els darrers anys de carrera que tindrà lloc els pròxims 16 i 17 de febrer. En aquest espai i durant 2 dies, es facilitarà el contacte entre empreses i joves universitaris, que també poden assistir a presentacions d’empreses, tallers sobre recerca de feina i coaching individualitzat.

Si estàs pensant en assistir a JOBarcelona, recorda que en l’actualitat aquests esdeveniments tenen lloc en dues dimensions: Off-line i On-line. En alguna ocasió ja hem parlat sobre com preparar l’assistència a congressos i fires però cal tenir en compte que existeix un JOBarcelona més enllà de congrés presencial.

Ja saps com preparar la teva presència 2.0 a JOBarcelona?

  • Organitza’t. La presència On-line no s’improvitza, demana una certa planificació. De la mateixa manera que consultes les empreses amb les que et vols entrevistar o les xerrades a les que vols assistir, informa’t sobre els experts del món de la selecció hi assistiran, de manera que en tinguis una informació prèvia. D’aquesta manera, podràs ampliar la teva xarxa amb contactes de qualitat.
  • Treballa la marca personal. L’assistència a un congrés és un bon moment per començar a definir quina és la teva marca personal, com vols difondre la teva imatge pels canals 2.0, i quin aspectes del teu perfil professional vols potenciar i transmetre a les xarxes.
  • Complementa on-line i off-line. Poder participar presencialment a un Congrés té molts avantatges, pots utilitzar la teva activitat 2.0 per reforçar la imatge que projectes presencialment ( pots interactuar a Twitter amb una empresa per crear una primera impressió prèvia a l’entrevista, per exemple).
  • Contactes estables. Un congrés és un gran esdeveniment en el que treballar el networking i en el que intentar establir contactes que transcendeixin l’esdeveniment en sí. Intenta treballar contactes que en un futur puguin ser connectors interessants per al desenvolupament professional i et puguin proporcionar informació d’interès.
  • Menys és més. Prioritza i elegeix bé l’ús que fas del Congrés On-line, establint una interacció en la que destaqui la qualitat per sobre de la quantitat.
  • Pensa a mig termini. Si alguna de les empreses en les que estàs interessat/ada no et selecciona, no te’n desvinculis totalment. Mantenir-les en els teus cercles de contactes et permetrà estar informat de novetats i futurs processos de selecció en els que sí que pots ser el perfil que busquen.

Així doncs, si ets jove i amb estudis universitaris, no deixis passar l’oportunitat d’assistir a JOBarcelona. Si el prepares bé i l’aprofites al màxim, pot ser una bona empenta per a iniciar la teva carrera professional.

Publicat per: Mireia Puig, Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats