Empreses 27/02/2012

Barcelona, capital mundial de les tecnologies mòbils

2 min

Arrenca a Barcelona una nova edició del Mobile World Congress. Durant els propers quatre dies, la ciutat esdevindrà la capital del món en tecnologia mòbil, on les empreses més potents del sector presentaran les últimes novetats en terminals, serveis, aplicacions i diferents línies de negoci.

Aquest congrés mundialés actualment una demostració de força del que és un sector econòmic totalment consolidat i emergent. Un sector que aglutina operadors de telecomunicacions, fabricants de xarxes i dispositius, però també empreses que ofereixen aplicacions i continguts, comerç electrònic i solucions informàtiques d'Internet mòbil.

Molt més que un Congrés de Telefonia És per això que el Mobile World Congress, d'acord a l'evolució meteòrica que ha patit el sector als últims anys, hores d'ara, deixa de ser simplement un congrés de telefonia, per a passar a ser un congrés d'economia digital, en totes les seves dimensions. Aquest serà l'escenari on, per exemple, Ford presentarà el seu primer cotxe connectat, es parlarà dels avenços ene-health, banca, geoposicionament i moltes altres novetats de sectors diversos, totalment integrats ja amb les tecnologies mòbils. Més de 65.000 professionals acreditats i 1.400 empreses d'arreu del món - algunes tan conegudes com Ericsson, Nokia, Google, Microsoft, LG, Samsung, eBay, Facebook, Telefónica... - arriben a Barcelona disposades a presentar les últimes novetats, però també a fer negoci. Entre elles, 20 start-ups catalanes que despunten en el desenvolupament d'aplicacions mòbils, i veuen el congrés com una oportunitat de luxe per a donar a conèixer la seva activitat, trobar partners i exportar el seu potencial.

Mobilitat i oportunitats professionals Amb aquesta Fira, i el que a partir de l'any vinent serà el projecte permanent Mobile World Capital, Barcelona es posicionarà al món associant la seva marca al concepte de tecnologia mòbil amb destacades activitats durant tot l'any.Una gran oportunitat per a les empreses locals del sector, però també per a tots aquells professionals que vulguin desenvolupar la seva carrera en l'àmbit de les telecomunicacions, la informàtica, els continguts digitals, el marketing mòbil, l'e-commerce, el social media... i totes aquelles àrees de negoci que, cada cop més, orbiten entorn aquesta nova economia digital.

Si parlem d'alguns perfils més preuats, citaríem als enginyers informàtics, enginyers de telecomunicacions, programadors, dissenyadors, consultors d'estratègia i experts en marketing digital. Si parlem d'alguna ocupació en concret, Telefónica destaca el paper de l'expert en desenvolupaments per a tecnologia mòbil. Consulta aquestai d'altres ocupacions del sector en el web Barcelona Treball.

Publicat per: Àngels González, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.

stats