Empreses 30/06/2016

Barcelona Activa, també en FM!

3 min

A Barcelona Activa mirem d’apropar-nos a tu i fer-te més fàcil el procés per trobar feina. Per això cada dimarts participem en un espai radiofònic a Barcelona FM en què parlem de recerca de feina, de creixement professional i de molt més. Et proposem començar el dia amb la nostra companyia, mentre et parlem sobre què has de fer si vols tornar a estudiar, com definir el teu objectiu professional o què destacar en el teu currículum. Per si no ens has escoltat o vols recuperar alguna de les intervencions, et deixem un resum de les intervencions d’aquests primers 2 mesos de l’espai Barcelona Treballa.

  • L’Anna Fornès va ser la tècnica que va estrenar la secció Barcelona Treballa, i ho va fer parlant-nos de les claus per a definir el nostre objectiu professional. Ja estem enfocant bé la recerca, si busquem feina “del que sigui”? I si busco feina en diferents sectors, com m’organitzo?
  • La setmana següent va ser la Yasmina Arnau qui ens va parlar de la importància de la formació al llarg de la vida, especialment per a les persones que volen canviar de perfil professional o reorientar-se cap a un altre sector. Com puc decidir-me per la formació que més s’adequa al meu objectiu professional?
  • En temps en què les taxes d’atur són elevades podem oblidar que la feina ha de ser un motor i un motivador en la nostra vida diària. La nostra motivació cap a la feina pot canviar en funció de l’etapa vital, la situació del mercat i moltes altres variables. La Joana Sanz és una de els tècniques de Barcelona Activa que més en sap sobre la importància de la motivació per al nostre creixement professional.
  • Vas estudiar la EGB? No saps a què equivalen els teus estudis en el sistema educatiu actual? Voldries tornar a estudiar i no saps quines opcions tens per a fer-ho? La Laura Serra et parla del BUP i el COU, de l’antiga FP i de com funcionen recursos com les Escoles d’Adults o la formació a distància.
  • I si ja has estudiat en el sistema actual i t’està costant fer la transició entre estudis i món laboral, l’Anna Castells et dóna pistes sobre com fer aquest pas.
  • Estàs segur/a que el teu currículum explica tot el que pots aportar a una empresa? Defineix bé quins són els teus punts forts, en què destaques? La Susana Pérez t’explica com treure-li el màxim partit al teu currículum.
  • Hem començat el mes de juny parlant de l’estiu, una època d’oportunitats professionals. Segur que només són per a joves? Com puc incloure dins del meu currículum la feina que he fet aquest estiu? La Laura Fernández t’ho explica.
  • Tanquem aquests primers dos mesos de programa amb la visió de l’empresa. L’Eva Marini parla cada dia amb elles i sap quins tipus de professionals són els que busquen, quines competències prioritzen i com ha canviat la gestió dels recursos humans en els darrers anys. Te’n dóna les claus.

Vols saber què aporten els millenials a l‘empresa, com gestionar els canvis dins de la carrera professional o com et pot ajudar el coaching a cercar feina? T’ho explicarem el proper mes a Barcelona Treballa! Publicat per:Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats