CONSUM
Empreses 07/10/2012

Xampús ecològics i tallades de cabells sostenibles

Lluís Llongueras obre a Barcelona el seu primer saló de bellesa ecosostenible i defensa cuidar els cabells amb tractaments naturals

Andrea Rodés
2 min
Xampús ecològics i tallades de cabells sostenibles

Lluís Llongueras fa anys que creu que el futur de la perruqueria passa per la creació de salons ecològics, però no va ser fins al maig que el conegut estilista barceloní va obrir el primer local d'aquest tipus. "Fins ara les grans empreses de cosmètica no s'havien preocupat per desenvolupar productes orgànics per cuidar els cabells", diu Llongueras, orgullós de poder oferir finalment als seus clients tractaments capil·lars naturals, que, segons ell, són més beneficiosos per a la salut que els artificials.

Ubicat al carrer Enric Granados, l'ecoespai Llongueras és un saló de bellesa pioner en l'aplicació del concepte sostenible als serveis de perruqueria. Això inclou des de l'ús exclusiu de productes orgànics fins a aconsellar pentinats que redueixin l'ús d'assecador o fixadors agressius. A l'ecoespai Llongueras hi treballen amb xampús, màscares i escumes de la marca Essensity, llançada el 2008 per Scwarzkopf Professional. La gamma Essensity es produeix basant-se en fórmules biodegradables amb un elevat percentatge d'olis essencials, és lliure d'aerosols i silicones i té un empaquetament reciclable.

La sostenibilitat del local no només es reflecteix en el seu disseny, amb un mobiliari senzill, equipat amb llums de baix consum, tovalloletes de soja, un purificador d'aigua i assecadors amb silenciador. També inclou estilistes que recomanen tallades de cabells que no exigeixin l'ús constant d'assecador, fixadors o planxes, o que obliguin el client a anar-hi un cop per setmana. "Sempre aconsellem tallades naturals que necessitin el mínim manteniment. Si algú té els cabells arrissats, no li proposarem que se'ls allisi", diu Jordi Vázquez, el gerent de l'espai. "El 65% de la clientela és gent preocupada perquè els productes que es posa als cabells no siguin químics i que està conscienciada amb el medi ambient", assegura Vázquez. El saló ofereix preus ajustats, per sota dels habituals en un saló Llongueras convencional. "Ens volem desmarcar del concepte que per tot el que sigui «sostenible i ecològic» s'ha de pagar més", comenta Vázquez. La decisió d'obrir l'ecoespai Llongueras no només dóna resposta a un nou nínxol de mercat sinó que busca una alternativa per sobreviure a la crisi. El sector de la perruqueria s'ha vist afectat per la pujada de l'IVA, que ha passat del tipus reduït (8%) al general (21%). Això provocarà la pèrdua de més de 10.000 llocs de treball i el tancament de 3.000 petites empreses durant el primer any d'aplicació de la mesura, segons indica la Federació Espanyola d'Imatge Personal. Actualment el sector agrupa més de 80.000 empreses, que donen feina a 180.000 persones.

stats