Empreses 15/09/2013

Seth Schachner: "Android hauria ajudat Nokia"

D.s.u.
1 min

L'analista Seth Schachner respon des dels EUA als perquès de la caiguda dels pioners.

Com han arribat a caure Nokia, Ericsson i Motorola, antics líders?

Hi han incidit circumstàncies particulars en cadascun dels casos. I caldria afegir-hi també BlackBerry, que està en venda des de fa unes setmanes. L'auge de l'iPhone i d'Android ha influït en el seu declivi, igual que la falta d'un mercat d'aplicacions potents en aquestes plataformes, que ha jugat un paper central.

¿A Nokia li hauria anat millor amb Android?

És difícil de predir, però segurament si Nokia hagués adoptat Android des del principi hauria anat millor. Ara bé, no n'hi ha prou. A Samsung li va molt bé, però no pots dir que sigui només perquè fa servir Android, perquè també fa telèfons amb Windows Phone, com Nokia, i fins i tot està desenvolupant amb Mozilla i Telefónica un nou sistema operatiu: Firefox OS.

Què ha de fer ara Microsoft amb Nokia?

Microsoft té una capacitat impressionant per oferir serveis multiplataforma, tots basats en el núvol. Amb la compra de Nokia haurien d'explotar més aquestes potencialitats i començar a diversificar els serveis que ofereixen.

Quin és el problema més urgent?

El problema que tenen ara és que no tenen gaire densitat d'aplicacions al seu mercat. Ara els toca invertir en desenvolupadors per nodrir-lo, perquè les aplicacions s'han convertit en un dels primers factors dels clients a l'hora de comprar un telèfon mòbil.

stats