Empreses 15/09/2013

Reinventa't

Dos enginyers de telecomunicacions s'associen per muntar una empresa de seguretat informàtica i protecció contra atacs digitals

Text: Daniel Romaní
1 min
Reinventa't

Professor

Manel Pons era professor de seguretat digital a la UPC. Fa una pila d'anys va obrir la delegació barcelonina de l'empresa basca S21sec, dedicada a "utilitzar atacants per muntar la defensa de les empreses". "És a dir, treballàvem amb hackers que s'havien passat al costat bo", explica. D'aquí sorgeix la idea de muntar Innevis, una empresa de seguretat informàtica.

Protecció

Proporcionar serveis d'intel·ligència i protecció contra atacs informàtics a mitjanes i grans empreses és la principal missió d'Innevis. "La nostra feina és aconseguir que els nostres clients no hagin de patir per la seguretat de les seves dades i les dels seus clients", diu Pons, que va complementar el seu màster en telemàtica amb estudis a l'Iese.

Serveis

Entre les peticions que rep Innevis, Pons destaca la d'una persona que l'havien fet fora de la feina al·legant que es passava el dia connectat a internet. "Vam demostrar que no era cert i l'acomiadament va esdevenir improcedent", diu. Una companyia d'exèrcits privats els volia contractar per atacar entitats oficials dels seus enemics , però no la van acceptar.

Perills

"Els treballs més innovadors en protecció de companyies i persones dels sistemes d'informació s'obtenen amb la combinació d'avançada tecnologia informàtica i mètodes d'intel·ligència en el tractament de dades -diu Pons-. El perill més gran per a la seguretat digital no són els hackers , sinó els grups de professionals de delictes informàtics", conclou.

Minimitzar el risc

Innevis ofereix a mitjanes i grans empreses sistemes de protecció de la seva informació digital. Aquest any preveu ingressar 1,2 milions d'euros i ha iniciat contactes amb companyies de l'Amèrica Llatina i dels EUA.

stats