Empreses 30/06/2013

Reinventa't

Dos programadors aprofiten un reajust de plantilla a la seva empresa per muntar una plataforma 'online' de classes de grup presencials

Andrea Rodés
2 min

Al carrer

L'Àlex Paschkes i en Ricard Clupés treballaven junts al departament d'informàtica d'una editorial del sector de la salut, fins que la crisi va obligar l'em-presa a fer un reajustament de plantilla i es van quedar al carrer. Era finals del 2011. En lloc de posar-se a buscar feina van decidir aprofitar l'experiència en programació web per muntar el seu propi negoci.

Coneixement

Després de molts dies navegant per internet a la recerca d'una idea inspiradora, a Paschkes se li va ocórrer muntar una plataforma online on tothom que tingui un coneixement específic en alguna matèria es pugui oferir per impartir classes: des de com fotografiar amb càmera automàtica a com cuinar el pop mediterrani. L'única condició és que siguin presencials.

Per avançat

"Als EUA ja hi ha webs semblants que funcionen bé, com Skillshare.com, però aquí la majoria de webs ofereixen només classes online", diu Paschkes. A través de TenClase, qualsevol persona pot anunciar una classe omplint un formulari i fixar el preu per persona. Els interessats paguen per avançat amb targeta de crèdit i TenClase reté una comissió del 15%.

Espais

De moment, l'oferta de classes es redueix a l'àrea de Barcelona, "per poder controlar bé el procés i assegurar l'èxit dels primers projectes", explica Clupés. Els fundadors també ofereixen assessorament a l'hora de trobar un espai per fer les classes. També volen arribar a acords amb altres centres per oferir els seus tallers i cursos a través de la web.

Com fer la teva coca de Sant Joan

Tothom té coneixements que pot compartir. Aquesta és la filosofia de TenClase, una plataforma col·lectiva en què s'ofereixen cursos de tot tipus, com fer ganxet o aprendre a preparar una coca per Sant Joan.

stats