REINVENTA'T
Empreses 07/04/2013

Reinventa't

El fill d'un empresari tèxtil local converteix la col·lecció de cotxes antics del seu pare en un negoci de lloguer de cotxes esportius i clàssics

Text: Andrea Rodés
2 min
Reinventa't

Empresari pilot

Els cotxes són la gran passió d'Albert Vilanova, pilot per afició i dues vegades campió del premi Montmeló. El 2002, quan va acabar els estudis d'administració d'empreses, va decidir posar-se al capdavant del petit negoci de lloguer de cotxes creat pel seu pare per aprofitar la seva col·lecció de clàssics, que inclou models de Rolls-Royce i Bentleys dels anys 60.

Sols

El primer que va fer va ser llogar-los per a bodes, i ell mateix els conduïa. Un any després Vilanova va demanar un crèdit de 120.000 euros per adquirir un Ferrari 360 Modena F1. Llança la web i anuncia la creació d'una nova línia de negoci: lloguer d'automòbils de prestigi sense conductor. "Érem els únics del mercat espanyol que oferíem aquest servei", diu Vilanova.

Club exclusiu

El 2007 fan un nou salt amb la creació de Gentlemen Drive, el primer club de cotxes de prestigi de l'Estat, en què els abonats paguen una tarifa plana d'uns 7.400 euros per gaudir de serveis exclusius, des de l'ús de la flota de Gevicar fins a invitacions a presentacions i fires. Funciona amb un sistema d'acumulació de punts per quilometratge patentat per Gevicar.

Russos

L'empresa té ara una flota de 12 esportius i ha obert oficines a Sant Cugat, Madrid i Eivissa. Els clients principals són esportistes d'elit, empresaris -els més tocats per la crisi- i els turistes d'alt nivell adquisitiu, nord-americans, anglesos i recentment russos, que hi contacten a través d'hotels. "Volem suplir la il·lusió de la gent de conduir un Ferrari", diu Vilanova.

Lloguer d'il·lusions

Gevicar ofereix des del lloguer de cotxes clàssics per a bodes a 600 euros fins a la possibilitat de conduir un Ferrari Fiorano per 2.500 euros al dia. Factura prop d'1,5 milions d'euros i acaba d'obrir oficina a Miami.

stats