Empreses 09/09/2012

Gràcies, Mariano

L'executiva Agressiva
2 min

El nou curs ja ha començat a les empreses. A la meva també. Arribar de les vacances, sobretot quan no estàs acostumat a fer-ne, sempre és complicat, però aquest any la tornada al col·le és una miqueta més difícil.

Durant tot l'estiu he llegit desenes d'articles que explicaven com la nova fiscalitat impulsada pel govern de Mariano Rajoy afectarà el comerç, el turisme o la venda de cotxes. Algun reportatge ha recordat els autònoms.

Mode ironia on. Per fi el govern amic dels emprenedors -als quals Esteban González Pons ens va encarregar de crear tres milions de llocs de treball- ha posat fil a l'agulla per ajudar els bojos que ens animem a crear la nostra pròpia feina (i, de passada, a donar-ne a d'altres). En la nostra nova factura, l'IVA haurà pujat al 21%, el mateix percentatge en què se situarà l'IRPF dels autònoms. Això farà, de ben segur, que la comptabilitat sigui més fàcil. Posem-ne un exemple: a una factura de 100 euros abans li descomptàvem 15 euros d'IPRF (que l'empresa reté fins que els ha de donar a la Seguretat Social) i hi sumàvem 18 euros d'IVA. Total, 103 euros a cobrar per l'autònom (que després ha de pagar l'IVA cobrat a Hisenda). Ara a una factura de 100 euros se li descomptaran 21 euros d'IRPF i se li sumaran 21 euros més d'IVA... Total, 100 euros. Gràcies, Mariano, això és molt més raonable. Mode ironia off .

El càlcul es pot mirar d'una altra manera. Si ets autònom, el teu líquid mensual per 100 euros de factura passa de 85 euros a 79 euros. Si ets empresari, el cost per una factura de 100 euros passa de 118 euros a 121 euros. Bingo, jo tinc les dues coses! Sóc empresària i també autònoma.

Durant la campanya electoral el PP es va omplir la boca d'emprenedors i autoocupació, però ara resulta que el treball és article de luxe. Sí, ho sé, estic fent la ploricona. Però una cosa és el recurs fàcil de citar els emprenedors en un discurs electoral... i una altra és crear nous obstacles que desanimin el personal.

L'executiva agressiva és una jove emprenedora

stats