29/03/2015

Falsificacions als supermercats

1 min

El 2014 va ser un any dur, això ho sabem tots, i acabo de conèixer una dada que ho confirma. Per primera vegada en la història, la producció mundial de parmesà fals ha superat la del veritable Parmigiano Italiano (entre les dues denominacions: Reggiano i Padano). En total, 300 milions de quilos contra 295. Un drama. La realitat és que les falsificacions o les imitacions de productes gastronòmics italians representen un perjudici constant per a l’economia italiana, calculats en uns 60.000 milions de euros cada any. ¿I sabeu on tenim el problema? A la Xina? No! Als Estats Units d’Amèrica, on la producció d’imitacions de productes italians multiplica per deu la importació de veritables productes made in Italy. Tenim, per exemple, l’Stravecchio Parmesan de Wisconsin i el San Marzano Tomato Romano de l’empresa Silver Palate. Ara, l’altre dia em vaig desmaiar al Condis en veure una Mortadella Siciliana (4,78 euros el quilo) que era de Campofrío. Un embotit de Bolonya tipificat com a sicilià. Em venjaré amb un fuet de Sevilla.

stats