EMPRENEM
Empreses 03/11/2013

Cisco també és víctima de l'espionatge

i
Albert Cuesta
2 min

Fa anys que segueixo de prop els detalls tècnics de la xafarderia global que practica la NSA, l'Agència Nacional de Seguretat dels EUA, de manera que les revelacions d'Edward Snowden no m'han sorprès gaire. Però no m'havia amoïnat de debò fins dimecres passat, quan John Chambers em va respondre a una pregunta sobre el tema dient-me que li consta que el seu propi telèfon ha estat punxat diverses vegades. Chambers és el president de Cisco, l'empresa que fabrica més de la meitat dels enrutadors que gestionen el trànsit de dades d'internet i són peça imprescindible en les infraestructures de les empreses que emmagatzemen la nostra informació al núvol... i naturalment, en les dels espies que hi accedeixen.

Chambers ha passat aquesta setmana per Barcelona per intervenir en l'Internet of Things World Forum, una trobada entre empreses tecnològiques, administracions públiques i grans clients de tot el món organitzada per Cisco per debatre sobre l'anomenat internet de les coses , que està previst que connecti fins a 50.000 milions d'objectes abans de l'any 2020 en els sectors dels processos industrials, la fabricació, l'energia, el transport, el comerç i les ciutats intel·ligents. Cisco, que l'any passat va facturar més de 48.000 milions de dòlars en equipaments i serveis d'infraestructura de xarxes, té un interès obvi que la taxa d'interconnexió no deixi de créixer, tant als mercats occidentals com entre els 2.000 milions d'humans que encara no estan connectats a res.

Abans de marxar de la convenció per anar a renovar amb l'alcalde de Barcelona els acords de col·laboració sobre alguns dels projectes municipals en curs, Chambers m'assegurava que Cisco no proporciona a ningú el codi intern dels seus productes, però com que els intents d'intrusió són cada cop més sofisticats, reforçaran aviat la seva seguretat.

stats