Nicola Padovan

Cava i Aperol, a discreció

Quina invasió, la de l'Aperol. Aquesta beguda alcohòlica del Vèneto cada cop s'està fent més popular aquí. El seu consum es fa amb un còctel anomenat spritz, beguda perfecta per a l'estiu (i l'hivern, i la tardor i...). Això em fa molta gràcia, perquè per mi lo spritz representa la meva terra. Si hi aneu, podreu comprovar que als bars tothom beu d'uns gots plens de líquid taronja (color de l'Aperol), sense ser fanàtics ni de Cruyff ni de Ciutadans.

El que em té més encuriosit és que la publicitat diu explícitament que per preparar aquesta beguda s'utilitzen dues parts d'Aperol, una de sifó i tres parts de cava. Tenint en compte que lo spritz està indissolublement associat al prosecco (vi espumós del Vèneto), estic en estat de semixoc. Ara, com que ja sóc mig català (traditore!), us puc dir que he vist com en molts països s'han creat sinergies entre el vi espumós italià i l'Aperol, i un ha fet pujar el consum de l'altre. Doncs, què esperem? Productors de cava, endavant amb lo spritz, i, si us plau, garantiu-me protecció!

Nicola Padovan és un empresari italià