Empreses 09/12/2012

Bon rotllo amb els proveïdors

2 min

La selecció del personal i la relació amb els treballadors és, segurament, un dels aspectes més importants i difícils en el moment de posar en marxa la teva empresa. Alhora, un avantatge que sens dubte té ser el teu propi cap és poder escollir amb qui treballes.

Però això no s'acaba només de portes cap endins. Quan t'encarregues de la gestió d'una empresa has d'escollir amb molt de compte els teus proveïdors, essencials per a l'èxit o el fracàs de la teva empresa. Encara que soni a tòpic d'escola de negocis, la veritat és que crec que és important que els teus proveïdors tinguin uns valors coherents amb els teus. En el nostre cas ens agrada treballar amb gent que, com nosaltres, siguin els impulsors de la seva pròpia empresa, és a dir, empreses petites en què el seu fundador està molt present en el dia a dia.

Aquestes similituds ens ajuden a entendre'ns mútuament quan parlem de diners, quan demanem un esforç extra en un determinat moment o quan volem implicar-nos conjuntament en un projecte nou. Les relacions mercantils són i han de ser, lògicament, relacions econòmiques, però tenir un mateix llenguatge, confiança mútua i complicitat amb un proveïdor pot fer que vagis molt més enllà. El bon rotllo en la relació professional, en altres paraules, permet que el teu proveïdor es preocupi per tu i tu pel teu proveïdor, i fa possible que us ajudeu mútuament a prestar serveis excel·lents, a prendre decisions encertades sobre el teu negoci i, per què no, a trobar nous clients o obrir noves línies de negoci.

Avís per a navegants: comercials repentinats que et venen els millors preus del mercat, grans corporacions que et tracten com un número més, petits taurons dels negocis que volen menjar-se el mercat i pel camí se't poden menjar a tu... amb l'executiva agressiva no fareu negocis. Si ens voleu com a clients ens haureu de cuidar, i nosaltres ens cuidarem de vosaltres.

stats