Empreses 30/06/2013

Barbacoa de germanor

Executiva Agressiva
2 min

Haver tingut uns quants jefes a la vida professional, bons i dolents, és un gran avantatge per a un emprenedor. Sobretot si n'has tingut de bons, perquè pots aplicar amb certes garanties d'èxit el que vas aprendre quan estaves sota les seves ordres.

Una de les coses que he copiat a un excap és muntar un dinar de germanor tots els estius, en què estan convidats marits, parelles i fills de tots els que fem la meva empresa. El dinar (una barbacoa) es fa a la terrassa de casa, amb un dress code adequat per a l'ocasió (pantaló curt i samarreta), conversa lleugera (tot i que sempre entra alguna cosa de política en l'agenda) i vi abundant.

Sé del cert que per a molts dels assistents, especialment els familiars, aquest dinar fa una mandra enorme (a mi em passava quan, a casa del jefe, sota l'estricta mirada de la seva dona, havia de parlar de coses banals, però que al cap i a la fi et poden definir igual o més que la teva competència professional). Tot i així, estic cada cop més convençuda de la bondat de la fórmula, sempre que s'apliqui adequadament.

Sigui com sigui, tot plegat ajuda a fer equip i a introduir per un dia la família a l'empresa i l'empresa a la família, dos mons que han d'estar separats, però potser no tant com perquè no puguem xerrar un cop l'any amb la persona que conviu amb el nostre company de feina.

Com en tot esdeveniment social, hi haurà a qui li agradi i a qui no. Haig de reconèixer, però, que a mi aquesta mena de reunions em resulten divertides. Sobretot, veient com creix la família, bé perquè una de les treballadores té un fill, bé perquè s'hi suma el becari que ens ha acompanyat els últims mesos, bé perquè el que va ser becari un dia és ara tot un professional adult i el líder de la festa. Jefes, us ho recomano (sempre que pugueu donar garanties que ningú s'ofegarà a la piscina).

L'executiva agressiva és una jove emprenedora, envia-li un correu: executivaagressiva@gmail.com

stats