-PAULA SOLANAS

Alex Barberá: “Emprendre és com emancipar-te de casa els pares”

Conseller delegat de Mirubee, aplicació per controlar el consum energètic

Alex Barberá:“Emprendre és com emancipar-te  de casa els pares” / MANOLO GARCÍA Zoom

Vas engegar Mirubee el 2011 amb un company d’escola i veí del barri després que us seleccionés la incubadora Wayra de Telefónica. Han passat quatre anys fins que heu començat a comercialitzar el vostre producte, un dispositiu que permet veure a temps real el consum energètic de cada electrodomèstic. Com és habitual en molts emprenedors, vam començar amb una idea diferent. Volíem economitzar la domòtica, però aviat ens vam adonar que no despertava interès. La factura de la llum a Espanya no ha deixat de pujar en els últims anys i el tema preocupa cada cop més el ciutadà, que a més no en té prou informació. Vam veure que no existien gaires solucions orientades a la llar i que hi havia marge per explicar als consumidors com canviar els seus hàbits energètics per estalviar o trobar la tarifa que els convé. L’aparell és molt simple: mesura les dades de consum i les envia als nostres servidors, que analitzen el consum de cada aparell. Segons els estudis que hem fet, es pot estalviar entre un 10% i un 15% de la factura. A més, hem vist que els aparells en standby -és a dir, apagats però connectats a la xarxa elèctrica- tenen un pes sobre el consum total que pot arribar al 25%. El cas més evident és el de l’aire condicionat, que es podria reduir durant els mesos en què no es fa servir.

Tu ets enginyer industrial i havies treballat en projectes d’eficiència energètica. ¿Les elèctriques què n’opinen d’això? La nostra idea és col·laborar amb elles perquè ofereixin aquesta solució als seus clients. Pensem que els pot anar molt bé per diferenciar-se de la competència, però encara costa canviar la mentalitat perquè quallin aquest tipus de projectes. De fet, nosaltres seríem el seu proveïdor tecnològic a través d’una marca blanca. El nostre objectiu no és vendre aparells, sinó cobrar per l’ús de llicències i la gestió del sistema. De moment la facturació és simbòlica però esperem arribar al break-even (el punt d’equilibri) l’any vinent.

¿La idea es pot exportar a altres països? El projecte se’ns va acudir aquí, però pensem que pot funcionar a tot arreu. Hi ha països, com Xile, on també estem treballant, que tenen configuracions tarifàries diferents. En el seu cas, hi ha un límit de consum i si el superes el preu de l’energia puja un 30%. En aquesta situació és ideal tenir un mesurador que t’avisi quan estiguis a prop de passar d’aquesta quota i que t’expliqui per què hi has arribat. Ara tenim la vista posada a l’Amèrica del Sud i ja estem tenint converses per treballar-hi. Tot i així, allà el sistema elèctric és una mica diferent tècnicament i no hi podem entrar immediatament.

Heu aixecat uns 800.000 euros entre rondes de finançament i préstecs -entre ells l’elèctrica italiana Enel, propietària d’Endesa- fins i tot abans de tenir el producte acabat. ¿Què han vist en vosaltres els inversors? En les primeres etapes s’aposta per l’equip i es busca que conegui bé el mercat. Emprendre és un camí difícil i has d’anar ben acompanyat. És una experiència que m’agrada comparar amb quan t’emancipes de casa els pares. Has de començar a pagar factures i fer-te el sopar cada dia, però tens la teva pròpia casa i no ho canviaries per res del món. Encara que sigui més difícil, la majoria dels emprenedors que conec no tornarien a treballar per a algú altre mentre aguanti el negoci.